15:34 24.04.2017

Після зупинення метпідприємств на НКТ "Метінвест" перенаправив великі обсяги ЗРС у Китай - директор із продажу

3 хв читати
Після зупинення метпідприємств на НКТ "Метінвест" перенаправив великі обсяги ЗРС у Китай - директор із продажу

"Метінвест", найбільша українська гірничо-металургійна компанія, після зупинення виробництва на низці металургійних підприємств, які, зокрема, перебувають на тимчасово непідконтрольній території (НКТ), був змушений перенаправити значні обсяги залізорудної сировини (ЗРС) в Китай.

"У зв'язку з блокадою і втратою контролю чотири великих українських металургійних підприємства зупинили виробництво. Це Алчевський МК, Єнакіївський метзавод, "Донецьксталь", також зупинився Дніпровський МК (через брак обігових коштів - ІФ). Відповідно, ми наразв великі обсяги залізорудної сировини змушені перенаправляти на ринок Китаю. І хоча ми знаходимо ринок збуту, але не без труднощів, оскільки дуже різко це сталося", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор із продажів групи "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко під час міжнародної конференції "Експорт сталі і сировини з СНД".

При цьому співрозмовник агентства зазначив, що всі обсяги виробленої ЗРС були законтрактовані згідно з бізнес-планом - за довгостроковими договорами. А зараз ці обсяги доводиться продавати на споті.

"Але ми справляємося з цим завданням. А щодо завантаження, то травень у нас проданий, і на сьогодні ще є замовлення", - констатував директор з продажу.

За його словами, в нинішніх форс-мажорних обставинах вимагати компенсації за невибірку ЗРС не вийде.

"Але ми сподіваємося, що ситуацію буде вирішено, і ми зможемо відновити в повному обсязі постачання на український ринок. Щодо випуску металопродукції ми йдемо згідно з бізнес-планом на маріупольських підприємствах (ММК їм.Ілліча й "Азовсталь"). На "Запоріжсталі" після закінчення ремонту доменної печі вийдемо на параметри бізнес-плану", - пояснив Д.Ніколаєнко.

У свою чергу директор з маркетингу групи "Метінвест" Роман Курашов у своєму виступі сказав, що через проблеми з перевезенням вантажів залізницею маріупольські металурги працюють на 70% своєї потужності.

Директор з маркетингу додав, що в останні роки в Україні різко зменшилися обсяги випуску сталі - до 21 млн тонн у 2016 році, тоді як раніше вироблялося близько 31 млн тонн. Відповідно, зменшилися обсяги поставок на експорт за невеликого внутрішнього споживання. При цьому експорт впав із близько 20 млн тонн у 2014 році до близько 17 млн тонн у 2015-2016 роках.

"На 2017 рік прогноз обсягів експорту ще гірший - 14 млн тонн, серед іншого внаслідок обмежувальних заходів на інших ринках, зокрема в ЄС", - констатував Р.Курашов, уточнивши, що постачання металопродукції до ЄС приблизно збереглися на рівні 6,1 млн тонн, тоді як реалізація значно впала в СНД та Азії.

Експерт прогнозує, що якщо з європейського ринку "піде" 6 млн тонн гарячекатаного прокату і 2 млн тонн холоднокатаного прокату в результаті введення обмежувальних заходів, то відбудеться значне зростання цін на продукцію. При цьому завантаження європейських метпідприємств теоретично може зрости до 100%.

"Метінвест", найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розміщені переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА