15:11 26.04.2017

Тристороння група в Мінську розгляне питання можливого відключення Луганської ТЕС і водопостачання на НКТ

1 хв читати
Тристороння група в Мінську розгляне питання можливого відключення Луганської ТЕС і водопостачання на НКТ

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі (ТКГ) під час засідання в середу в Мінську розгляне питання, пов'язані з можливим відключенням Луганської ТЕС і можливим відключенням водопостачання в окуповані райони Донбасу, повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Одне з питань, який буде порушено сьогодні в Мінську: ми, з одного боку, не можемо забезпечити Луганську ТЕС антрацитовою групою вугілля - немає маршрутів постачання, крім неконтрольованих територій (НКТ), або Росії. Після цього ми повинні відключати водоканал, який іде на НКТ", - скала він.

Міністр уточнив, що постачання вугілля на Луганську ТЕС можливе лише залізничним маршрутом, що проходить через НКТ, або з РФ (з ш/у "Обухівська", що належить енергохолдингу "ДТЕК"), поставити вугілля з українських портів на цю станцію немає можливості.

"Якщо не буде розв'язано це питання ... можливо таке, що ми зупинимо Луганську ТЕС. По нашій території ми компенсуємо це за рахунок Сєверодонецької ТЕЦ, включимо блоки на газовому вугіллі, перекинемо зі Слов'янської ТЕС. Але забезпечити там ми не зможемо", - резюмував міністр.

За інформацією міністра, Луганська ТЕС наразі працює 1,5 блоками (до відключення перетоку на НКТ в межах Луганської області працювала трьома блоками).

І.Насалик також повідомив, що за водопостачання на НКТ оплата не надходить.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА