19:15 26.04.2017

"Укрзалізниця" має намір протягом 5 років інвестувати в розвиток до 150 млрд грн

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір протягом 5 років інвестувати в розвиток до 150 млрд грн

ПАТ "Укрзалізниця" розраховує інвестувати в галузь близько 130-150 млрд грн до 2021 року.

Згідно з повідомленням прес-служби ПАТ, такі плани закладені в стратегії модернізації ПАТ "Укрзалізниця" в 2017-2021 рр., яку 26 квітня схвалило його правління.

"Місією ПАТ "Укрзалізниця" визначено забезпечення стійкого розвитку за рахунок надання якісних і доступних транспортних послуг. Для цього розроблений механізм організаційних заходів, що має на меті перетворити компанію на лідера транспортно-логістичного ринку не лише України, а й Європи", - йдеться в повідомленні.

Стратегія передбачає подальше реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури. Зокрема, буде створено компанії за напрямами діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше. Бізнес-модель ПАТ "Укрзалізниця" буде побудована на п'яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс. Протягом 2017-2018 рр. буде створено всі компанії за сегментами ринку.

У вантажному секторі, окрім традиційних перевезень, буде створено окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень. Передбачено, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29% до 45%. Концепцією розвитку передбачено прямий вихід "Укрзалізниці" на ринок транспортних послуг Європейського Союзу, розвиток міжнародних транспортних коридорів.

У плані розвитку пасажирського сектора в 2018 році буде створено шість регіональних компаній з приміських перевезень та вокзальну компанію. Для поліпшення якості обслуговування пасажирів передбачено придбання нового рухомого складу, оптимізацію його використання, впровадження нових стандартів обслуговування пасажирів. За попередніми підрахунками, такі заходи дадуть змогу знизити збитковість пасажирських перевезень і збільшити дохідність у 2021 році на 3,3 млрд грн.

У сфері тягового рухомого складу буде створено окрему компанію - оператора тяги. За п'ять років буде придбано 250 нових локомотивів та здійснено модернізацію наявних локомотивів.

"Загалом інвестиції в галузь за п'ять років сягнуть 130-150 млрд грн, що дозволить повністю забезпечити потреби економіки України в залізничних перевезеннях", - зазначено в повідомленні.

Стратегію буде обговорено в трудових колективах, буде подано на розгляд наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" та Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА