14:22 27.04.2017

Суд продовжив запобіжний захід Насіровуасир

2 хв читати
Суд продовжив запобіжний захід Насіровуасир

Солом’янський районний суд м. Києва продовжив на два місяці запобіжний захід відстороненому на час слідства главі Державної фіскальної служби Роману Насірову у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення зачитала головуюча суддя Вікторія Кицюк у четвер.

Солом’янський районний суд м. Києва розпочав засідання з питання продовження запобіжного заходу відстороненому главі ДФС Р.Насірову в середу, 26 квітня, о 16:00.

Як повідомлялося, Р.Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює Р.Насірова в тому, що він у період із травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій газовій схемі Онищенка (народного депутата Олександра Онищенка, який виїхав за кордон - ІФ), що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.

2 березня 2017 року детективи НАБУ оголосили про підозру в скоєнні злочину главі ДФС, після чого затримали його в лікарні "Феофанія".

У ніч на 7 березня Солом’янський райсуд м. Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Р.Насірову заставу в сумі 2 млрд грн.

Апеляційний суд м. Києва 13 березня 2017 року залишив рішення суду першої інстанції без змін.

16 березня стало відомо, що дружина Р.Насірова внесла за нього заставу в розмірі 100 млн грн, сам він вийшов із-під варти. Після цього САП заявила про намір клопотати про накладення арешту на все майно Р.Насірова.

У середу, 26 квітня, САП повідомила, що просить суд продовжити Р.Насірову діючий запобіжний захід терміном на 60 діб, оскільки вважає, що підстави для обрання йому запобіжного заходу залишилися без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА