10:12 28.04.2017

ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до QR-кодів і широкого впровадження технологій банку

2 хв читати
ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до QR-кодів і широкого впровадження технологій банку

Найбільший в Україні ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до використання технології QR-кодів для більш широкого її поширення і створення нових продуктів, заявив заступник голови правління банку Олександр Дрелінг на першому міжнародному форумі інноваторів "Цифрова Україна - Switch on your business" в Одесі.

"У нас достатньо ідей, які можна реалізовувати на QR. Дуже важливо, щоб ті міністерства, від яких залежить сьогодні впровадження цих речей, підтримували наші інноваційні пропозиції і спільно почали реалізацію", - сказав він на брифінгу для журналістів під час форуму.

"Важлива підтримка уряду, щоб ми могли уніфікувати це, тобто проблема саме в уніфікації та стандартизації. Тому що сьогодні кожне місто дивиться у свій бік, намагається вибрати відмінне від інших рішення", - підкреслив О.Дрелінг.

За його словами, використання цієї технології можливе в безлічі сфер - від оплати проїзду в громадському транспорті до створення електронних черг у лікарнях.

Заступник голови також зазначив, що ПриватБанк очікує широкого впровадження розроблених ним технологій і рішень в органах державної влади, як в рамках проекту iGov, так і окремих сервісів.

"Дуже цікава ідея, яка зараз обговорюється, - установка он-лайн комунікацій між місцевими органами влади та жителями міст, щоб в он-лайні могли розуміти, де проблема з комунальними якимось речами, щоб жителі могли оцінювати якість роботи того чи іншого ЖЕКу , а влада - вживати заходів щодо вирішення питань", - сказав О.Дрелінг.

Він підкреслив, що на сьогодні усі розробники проекту iGov, як і раніше, працюють в структурі банку, і фінустанова продовжує інвестувати в цей проект.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією Національного банку України та акціонерів ПриватБанку 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію фінустанови, внаслідок чого держава отримала 100% в його капіталі.

Згідно з інформацією НБУ, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів (220,018 млрд грн) ПриватБанк був найбільшим серед 93 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА