19:52 28.04.2017

Донецька залізниця в 2016 р. значно скоротила збиток і наростила дохід на 46%

2 хв читати
Донецька залізниця в 2016 р. значно скоротила збиток і наростила дохід на 46%

Регіональна філія "Донецька залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" в 2016 році скоротила чистий збиток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) більш ніж у 22 рази – до 153 млн грн.

Такі дані містяться в Консолідованій фінансовій звітності ПАТ "Укрзалізниця", підготовленій компанією Ernst&Young.

Згідно з нею, сукупний дохід філії торік зріс на 46% - до 4,7 млрд грн. Дохід філії від вантажоперевезень зріс на 50% - до 4,2 млрд грн, від пасажирських перевезень - на 42,5%, до 91,4 млн грн.

Операційний прибуток Донецької залізниці в 2016 році становив 10,688 млн грн, тоді як роком раніше філія отримала операційний збиток у сумі 919,4 млн грн.

Чистий збиток від курсових різниць філії скоротився в 13 разів - до 10,5 млн грн.

У звіті зазначено, що частка регіональної філії "Донецька залізниця" в загальних доходах ПАТ становила 7,1% за підсумками 2016 року.

Балансова вартість активів ПАТ, розташованих або іншим чином пов'язаних із регіональною філією, станом на 31 грудня 2016 р. (включаючи покупців, позичальників тощо) становила 14,605 млрд грн (5,5% від загального обсягу активів).

Як повідомлялося, 29 грудня 2014 року Кабінет Міністрів розпорядився передати цілісні майнові комплекси (ЦМК) структурних підрозділів ДЗ, розташовані в населених пунктах Донецької та Луганської областей, підконтрольних владі країни, Придніпровській та Південній залізницям.

Проте восени 2015 року через ускладнення процесу передачі внаслідок бойових дій Кабмін підтримав рішення Мінінфраструктури і ПАТ "Укрзалізниця" про створення філії "Донецька залізниця" в Красному Лимані. Мінінфраструктури 20 квітня 2016 року перевело диспетчеризацію залізничного руху в зоні АТО з Донецька на підконтрольну Україні територію, що призвело до майже повного призупинення залізничного руху з непідконтрольними територіями.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції".

Цей закон тимчасово встановлює мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ за зобов'язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення АТО. Зокрема, закон захищає товариство від стягнень за зобов'язаннями ДП "Донецька залізниця". Закон був опублікований і набув чинності з 17 лютого 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА