14:57 29.04.2017

Поранений у сутичці зі стрільбою між ветеранами АТО активіст відмовляється давати показання

2 хв читати
Поранений у сутичці зі стрільбою між ветеранами АТО активіст відмовляється давати показання

Член громадської організації "Східний корпус" Ігор Пушкарьов, важко поранений унаслідок бійки зі стрільбою між ветеранами АТО, що сталася в Харкові 17 лютого, відмовляється давати свідчення слідству, заявив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

"За весь час проведення досудового слідства з моменту вчинення злочину до сьогоднішнього дня... його позиція однозначна: свідчень він не дає, в слідчих діях участі не бере. На всі запитання відповідає "ст. 63 Конституції України", - сказав В.Тимошко на брифінгу в суботу.

Він наголосив на важливості показань постраждалого для слідства, пояснивши, що оскільки в І.Пушкарьова стріляли не зі спини і з близької відстані, він міг бачити нападника.

За словами В.Тимошка, аналогічну позицію зайняли і двоє інших постраждалих у результаті конфлікту.

Начальник слідчого управління стверджує, що незважаючи на це, розслідування триває, зокрема, проводяться експертизи щодо ідентифікації вилученої зброї.

Він також повідомив, що версія про конфлікт через сфери впливу не підтвердилася. За даними слідства, бійка і стрільба сталися з "побутової причини" на ґрунті давнього конфлікту між учасниками сутички.

Як повідомлялося, увечері 17 лютого в Харкові в районі Олексіївського житлового масиву сталася бійка зі стрільбою, внаслідок якої був важко поранений один чоловік. За попередніми даними поліції, постріл було здійснено з мисливської зброї.

Тієї ж ночі поліція повідомила про затримання 9 осіб. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили 4 помпові рушниці, одну одиницю автоматичної зброї, два травматичних пістолети і направили їх на експертизу.

Місцеві ЗМІ повідомили, що поранений – це водій роти патрульної служби спецпризначення "Східний корпус" І.Пушкарьов.

Пізніше інформоване джерело спростувало цю інформацію.

"Він є водієм громадської організації "Східний корпус", а не поліцейського підрозділу", - сказало джерело агентства "Інтерфакс-Україна".

Джерело також повідомило, що в конфлікті з обох сторін були колишні учасники АТО: з одного боку брав участь екс-боєць батальйону "Донбас" Олег Черкашин, з іншого – екс-командир роти патрульної служби спецпризначення "Східний корпус" Олег Ширяєв.

"Конфлікт тривав не один день. Причина – сфери впливу", - сказало джерело.

23 лютого начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області І.Тимошко повідомив, що, за даними слідства, в інциденті брали участь близько 70 осіб, які входять до громадської організації ветеранів АТО та ГО "Східний корпус".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА