13:38 03.05.2017

Світовий банк виділить Укрексімбанку $150 млн на підтримку експортних МСП

2 хв читати

Рада виконавчих директорів Світового банку на засіданні 2 травня затвердила $150 млн кредиту Укрексімбанку за новим проектом "Доступ до довгострокового фінансування" для підтримки малих і середніх експортних підприємств України.

"Доступ до довгострокового фінансування для капіталовкладень в малі та середні підприємства допоможе країні реалізувати свій експортний потенціал і зробити внесок у відродження економіки України", - прокоментувала рішення директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.

Вона пояснила, що структура українського експорту переживає знакові зміни в географічній орієнтації на ЄС, Азію і Африку, проте ці ринки потребують більших капіталовкладень і створення складних продуктів, а довгострокове фінансування малих і середніх підприємств залишається дефіцитним.

У повідомленні зазначено, що позичальником і агентом для реалізації проекту обраний державний Укрексімбанк завдяки його досвіду роботи з експортерами та успішної реалізації попередніх проектів, який фінансував Світовий банк (серія проектів розвитку експорту, проект енергоефективності).

Укрексімбанк буде надавати субкредити малим і середнім підприємствам, які працюють у різних секторах по всій Україні, безпосередньо і через інші банки. Позичальники будуть відібрані на основі їх фінансового стану і потенціалу для розробки експортної бізнес-моделі. Реалізація проекту почнеться в другій половині 2017 року, говориться в повідомленні.

Світовий банк зазначає, що його поточний портфель інвестиційних проектів в Україні становить близько $2,6 млрд і складається з восьми інвестиційних проектів у таких сферах, як водопостачання, водовідведення, опалення, енергопостачання, енергоефективність, дорожнє будівництво, соціальний захист і охорону здоров'я, а також розвиток приватного сектора. З моменту приєднання України до Світового банку в 1992 році зобов'язання банку в країні досягли $12 млрд за 70 проектами та програмами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Міністр оборони Литви оголосив про новий пакет допомоги Україні на "Рамштайн-23"

Міністри оборони країн НАТО погодили дорожню карту інноваційного співробітництва Альянсу з Україною

Рада ЄС вітає рішення продовжити тимчасовий захист для українців до березня 2026 року

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 77, на курахівському напрямку знешкоджено 71 окупанта

Зеленський обговорив із Кісідою посилення санкційного тиску на РФ і використання японських технологій для відновлення України

Канада ввела нові санкції проти російських фізичних і юридичних осіб

Україна отримає 152-мм снаряди на суму понад 350 мільйонів євро через IFU

Зеленський закликав країни G7 підготувати до саміту НАТО план відновлення України за зразком "плану Маршалла"

В Афінах через спеку закрили для відвідувань акрополь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА