17:12 03.05.2017

У справі проти Войцеховського повідомлено про підозру четвертому учаснику ОЗУ

3 хв читати
У справі проти Войцеховського повідомлено про підозру четвертому учаснику ОЗУ

У кримінальному провадженні за звинуваченням забудовника Анатолія Войцеховського, підозрюваного у вчиненні низки кримінальних злочинів і створенні організованої злочинної групи (ОЗГ) повідомлено про підозру четвертому учаснику угруповання.

Як повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, А. Войцеховський і ще два співучасника – керівника підконтрольних йому підприємств обвинувачуються у вчиненні в складі організованої групи самовільного захоплення земельних ділянок у м. Києві та самовільного будівництва на них, привласнення коштів громадян під виглядом інвестицій в житло.

Крім цього, триває розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових і офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів у будівництво під виглядом продажу квартир незаконно побудованих житлових будинках (без документів на землю та проектів будівництва, на міських комунікаціях і територіях закладів освіти, у тому числі РК "Східна брама" (рішення про фактично зніс об'єкта набула чинності у 2012 році) "Науковий", "Флагман", "Мозаїка", "Совські Ставки", "Кузьминський", "Маргарита", "Молодіжна ініціатива", "Синьоозерний", "Південний квартал".

"Встановлені співучасники зазначених дій. Так, у провадженні 27.04.2017 повідомлено про підозру ч. 3 ст. 28, ч. 3, ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, вчинене організованою групою), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України четвертого учаснику цієї організованої групи", - ззаначено в повідомленні.

До Печерського районного суду Києва подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України (ГПУ) наприкінці жовтня 2016 року завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо забудовника Анатолія Войцеховського, підозрюваного у вчиненні низки кримінальних злочинів і створенні організованої злочинної групи (ОЗГ).

Як повідомив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, під час слідства встановлено, що кілька будівництв А. Войцеховського велися з порушеннями, зокрема, в ЖК "Перлина Троєщини" (вул. М. Закревського, 42а), БЦ "Домініон де люкс" (вул. Ушинського, 40), РК "ностальжі" (вул. Харківське шосе, 19 та 19а), РК "Сосновий бір" (квартал вул. Олевської, Клавдіївської, Бахмача)

Генеральна прокуратура України затримала А. Войцеховського 15 липня 2016 року за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи і один їх злочини.

Київська міськдержадміністрація 11 жовтня оприлюднила список з 40 незаконних житлових будинків, що належать А. Войцеховському, які не підключені до інженерних мереж та не готові до початку опалювального сезону.

Печерський райсуд м. Києва обрав А. Войцеховському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в розмірі 14 млн грн, після внесення якій він перебуває за місцем свого фактичного проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА