12:33 04.05.2017

Глава Мінфіну вважає передчасним запуск накопичувального рівня пенсійної реформи

2 хв читати
Глава Мінфіну вважає передчасним запуск накопичувального рівня пенсійної реформи

Запуск накопичувального рівня пенсійної системи можливий лише після вирішення проблеми солідарної системи, вважає міністр фінансів Олександр Данилюк.

"За нинішнього стану (фондового) ринку ми просто безрезультатно витратимо гроші. Тому будемо діяти таким чином: спочатку вирішуємо проблеми солідарної системи, а потім будемо думати, що робити з накопичувальними рівнями", – сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

О. Данилюк наголосив, що проблема, яка вимагає негайних рішень - це солідарна пенсійна система.

"Тут і позиція МВФ (Міжнародного валютного фонду – ІФ), і наша збігаються. Доки ми не стабілізуємо солідарну систему, ми не можемо собі дозволити гратися у другий рівень Зараз потрібно вирішувати проблеми, а не посилювати і без того складну ситуацію", – заявив глава Мінфіну.

Він констатував, що спроби відбудувати фінансовий ринок в Україні наразі малорезультативні.

"У моїх колег, які прийшли кілька років тому до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, була мрія відбудувати фондовий ринок, але виявилося, що будувати майже з чого", – описав ситуацію О. Данилюк. За його словами, в інших умовах, без таких проблем у солідарній пенсійній системі, він підтримав би їх позицію про необхідність другого і третього рівнів пенсійної системи, але поки що це передчасно.

Як повідомлялося, в Україні відсутній другий рівень пенсійної системи – обов'язкового накопичувального. Загальна ж вартість активів, сформованих недержавними пенсійними фондами (НПФ) на третьому – добровільному накопичувальному – рівні, станом на кінець 2016 року становила 2,14 млрд грн, що на 8% більше, ніж на кінець 2015 року, і на 13,4% менше, ніж на кінець 2014 року. Бюджет Пенсійного фонду України в 2016 році становив 254,9 млрд грн.

Учасниками НПФ до кінця 2016 року були 834 тис. осіб (836,7 тис. на 31 грудня 2015 року), з яких 81,3 тис. осіб (9,7%) отримують або отримували пенсійні виплати.

В уряді ідею швидкого запуску другого накопичувального рівня обстоює віце-прем'єр Павло Розенко, тоді як проти цього виступає МВФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА