12:44 05.05.2017

Розподіл спецконфіскації обсягом понад 11,5 млрд грн потребуватиме правок до держбюджету

2 хв читати
Розподіл спецконфіскації обсягом понад 11,5 млрд грн потребуватиме правок до держбюджету

Доходи від спецконфіскації до державного бюджету 2017 року були не закладені обсягом 11,5 млрд грн із зазначенням можливих напрямків їх використання, тому для направлення на витрати додаткових надходжень від спецконфіскації потрібно внести правки до держбюджету, повідомила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова агентству "Інтерфакс-Україна"

"На виконання рішення суду кошти перераховані на рахунок Державного казначейства. Перевищення над 11,5 млрд грн зараховано, однак може бути використано тільки після внесення змін до державного бюджету", - зазначила вона.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що в рамках спецконфіскації до держбюджету перераховано близько $1,1 млрд, а цінні папери ще на $200 млн будуть анульовані й на цю суму буде скорочений держборг. Державна казначейська служба (ДКСУ) підтвердила отримання 28 квітня в спецфонд близько 30 млрд грн.

О.Маркарова підкреслила, що кошти від конфіскації є разовим надходженням, мають певні обмеження відповідно до бюджетного законодавства і можуть бути використані виключно для разових витрат.

Вона нагадала, що держбюджет передбачає витрачання 11,5 млрд грн від спецконфіскації на оборону і безпеку, підтримку агровиробників, соціально-економічний розвиток регіонів та фонд регіонального розвитку, і вже складено графік використання цих коштів протягом року.

Коментуючи обсяг отриманих від спецконфіскації коштів і його відмінність від раніше названої суми коштів у $1,5 млрд, які заарештовані і можуть потенційно бути предметом спецконфіскації, перший заступник міністра пояснила, що мова йшла про облігації і кошти на рахунках в Ощадбанку та Укргазбанку.

"Справа завершена Генеральною прокуратурою, та рішення суду стосується коштів в Ощадбанку, де, відповідно до $1,1 млрд коштів і цінних паперів вартістю $200 млн, було застосовано конфіскацію", - вказала О.Маркарова.

За її словами, заарештовані раніше за поданням Генпрокуратури валютні облігації внутрішньої держпозики на рахунках низки нерезидентів мали різні терміни погашення, проте до кінця 2016 року всі випуски, крім одного розміром у $200 млн, були погашені і кошти були зараховані на рахунки. "Таким чином, сума в $1,1 млрд (з якої майже все - в доларах США) передбачає як тіло, так і нараховані відсотки", - зазначила перший заступник голови Мінфіну.

Вона також пояснила, що валютні кошти, які Держказначейство тримає на рахунку в Нацбанку, зараховуються до золотовалютних резервів (ЗВР). "Тому зарахування в ЗВР того, що є на рахунках Скарбниці в НБУ, не виключає їх використання - ці кошти можуть бути використані до 11,5 млрд грн вже зараз, перевищення - після відповідних змін до бюджету. А поки (ці кошти) невикористані і не конвертовані в гривню, і поки вони перебуватимуть на рахунку ДКСУ в НБУ - (вони) будуть поповнювати ЗВР", - сказала О.Маркарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА