12:27 11.05.2017

Кабмін ініціює збільшення обсягу фінансування програми "Доступні ліки" на 250 млн

1 хв читати
Кабмін ініціює збільшення обсягу фінансування програми "Доступні ліки" на 250 млн

Кабінет Міністрів України ініціює збільшення обсягу фінансування програми з відшкодування вартості лікарських засобів на 250 млн грн, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в четвер.

"У змінах до бюджету, які ми направимо до парламенту найближчим часом, передбачається збільшення фінансування програми ще на 250 млн грн. Згідно з нашими прогнозами, цього достатньо до кінця поточного року. На наступний рік ми закладемо необхідну кількість грошей, щоб кожен громадянин, який потребує ліків, міг їх одержати", - сказав він.

Незважаючи на наявність проблем, що існують на сьогодні за програмою "Доступні ліки", зокрема, недостатній асортимент препаратів і дефіцит деяких з них (спостерігається у Чернігові, Сумах, Одесі), а також недостатню кількість аптек (Харків, Ізюм, Васильків), прем'єр запевнив, що через деякий час програма працюватиме безперебійно.

В. Гройсман висловив сподівання, що виробники - як українські, так і зарубіжні - збільшать обсяг виробництва відповідних препаратів.

При цьому він повідомив, що в планах уряду - введення в програму нових нозологій, а також розширення переліку препаратів за вже наявними в програмі, зокрема, комбінованими.

"Кількість препаратів, асортимент ліків та хвороби, за якими такі ліки вводяться, має бути розширена і це - завдання, яке я ставлю перед Міністерством охорони здоров'я ", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА