14:54 11.05.2017

Українська сторона не мала підстав для заборони в'їзду до країну болгарського учасника Євробачення-2017, який відвідав Крим влітку 2014 р.

2 хв читати
Українська сторона не мала підстав для заборони в'їзду до країну болгарського учасника Євробачення-2017, який відвідав Крим влітку 2014 р.

У Державній прикордонній службі України у світлі даних, що з'явилися, про виступ в окупованому Криму в 2014 році представника Болгарії Крістіана Костова – учасника конкурсу Євробачення-2017 у Києві – пояснюють, що на момент поїздки до Криму, він був неповнолітнім, крім того, українське законодавство щодо окупованого півострова набуло чинності лише наприкінці 2014 року.

"Цю інформацію зараз спільно з Службою безпеки ми вивчаємо, але наразі можна озвучити три основні позиції. Перше: ми діємо в межах своїх повноважень. Я маю на увазі Державну прикордонну службу. На момент, коли він заїжджав в Україну, інформацією з наших джерел, ні від інших правоохоронних органів як доручень про те, що він, можливо, відвідував окупований півострів усупереч законодавству України, у нас не було", - повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

По-друге, наголосив він, на момент, коли К. Костов відвідував Крим, "якщо вірити ЗМІ, він був ще неповнолітнім", тобто самостійно не міг приймати таких рішень і їхав лише в супроводі дорослих.

"Третє - це те, що українське законодавство щодо окупованого півострова, яке б забороняло йому це робити, набуло чинності лише наприкінці 2014 року. Тобто законодавчих бар'єрів, які б заборонили йому це зробити, в червні 2014 року ще не було", - додав О. Слободян.

У свою чергу, в Службі безпеки України нагадали, що рішення про заборону в'їзду до України приймає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, СБУ або органи державної кордону.

"Відповідно до ч. 3 ст. 13 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" рішення про заборону в'їзду до України приймається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, Службою безпеки України або органами державного кордону. Служба безпеки України приймає рішення про заборону в'їзду до України іноземцям або особам без громадянства в інтересах гарантування національної безпеки України", - написала речниця СБУ Олена Гітлянська на сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що рішення про заборону в'їзду до України особі приймається у разі, якщо є наявність достатньої інформації, одержаної в установленому законом порядку, про факт вчинення ним суспільно небезпечного діяння, незалежно від території здійснення, що суперечить інтересам гарантування безпеки України, попередження, виявлення, припинення і розкриття якого зараовано до компетенції СБУ.

Раніше в ЗМІ з'явилося відео з виступом представника Болгарії на Євробаченні-2017 К. Костова в "Артеку" в Криму 1 червня 2014 року – він брав участь у російському конкурсі "Голос. Діти". Зараз 17-річний музикант представить Болгарію у другому півфіналі Євробачення-2017, що відбудеться ввечері 11 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА