13:04 14.05.2017

За минулу добу бойовики 61 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

2 хв читати
За минулу добу бойовики 61 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

За минулу добу бойовики 61 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції, внаслідок чого поранень дістали четверо військовослужбовців, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"Ситуація в зоні проведення АТО протягом минулої доби ускладнилася. Російсько-терористичні війська протягом 61 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж усієї лінії розмежування. (...) четверо військовослужбовців ЗС України дістали поранень", – йдеться в повідомленні на сторінці штабу в "Фейсбук" у неділю вранці.

На приморському напрямку бойовики 33 рази відкривали вогонь по українських опорних пунктах. Опорні пункти сил АТО в районі Водяного обстрілювалися з мінометів калібру 120-мм і ствольної артилерії калібру 122-мм. Околиці цього населеного пункту, а також Широкине, опинилися під ворожим вогнем з озброєння БМП, 82-мм мінометів і стрілецької зброї. У Гнутовому бойовики били з зенітної установки. Також незаконні збройні формування обстріляли позиції ЗСУ поблизу Миколаївки, Павлополя і Чермалика з використанням стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 82-мм З озброєння БМП та мінометів калібрів 120 і 82-мм знову були обстріляні захисники Мар'їнки.

На луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. У суботу ввечері НЗФ били по українських позиціях поблизу Новозванівки з 122-мм ствольної артилерії і мінометів калібру 82-мм З 120-мм і 82-мм мінометів, а також озброєння танка, бойовики обстрілювали опорні пункти ЗСУ в районі Троїцького. Біля Кримського бойовики також вели вогонь з мінометів калібру 82-мм і озброєння БМП.

На донецькому напрямку НЗФ найбільш активно обстрілювали українські позиції в районі Авдіївки і на Світлодарській дузі. Загалом зафіксовано 20 таких випадків. Зокрема, передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 і 120-мм. А під час обстрілу противником цього населеного пункту з артилерійської системи калібру 122 мм один снаряд потрапив у будинок мирних жителів, унаслідок чого четверо цивільних осіб загинули на місці, один був важко поранений. В районі Новолуганського НЗФ обстріляли позиції ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів, 120-мм мінометів, а також здійснили вогневий наліт із застосуванням РСЗВ БМ-21 "Град". На цьому ж напрямку під вогонь бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Пісків, Верхньоторецького, Кам'янки, Зайцевого, Луганського та Троїцького. Противник застосовував практично весь спектр стрілецької зброї і гранатометів, місцями - міномети калібрів 82 і 120-мм, озброєння бойових машин піхоти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА