11:19 15.05.2017

СБУ не може допитувати Устименка, готова сприяти встановленню його місця перебування

2 хв читати

Служба безпеки України готова сприяти Національній поліції України у встановленні місця перебування екс-співробітника спецслужби, фігуранта журналістського розслідування про обставини загибелі журналіста Павла Шеремета Ігоря Устименка, заявляє глава СБУ Василь Грицак.

"Справа розслідується Нацполіцією... Ми спілкувалися з керівником Нацполіції... І готові сприяти... посприяємо тому, щоб встановити його місце перебування", - сказав В.Грицак на брифінгу в понеділок у Києві.

Він пояснив, що СБУ не може самостійно допитати І.Устименка, оскільки справа розслідується Національною поліцією.

В.Грицак також запевнив, що з 2014 року І.Устименко "не має відношення до служби" і "не працював в інтересах СБУ".

Як повідомлялося, в неділю президент України Петро Порошенко заявив, що І.Устименка на понеділок викликано на допит у правоохоронні органи. Він нагадав, що розслідування веде Національна поліція і запевнив, що СБУ буде максимально відкритою для проведення слідчих дій.

20 липня 2016 о 7.45 в центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Представлений 10 травня фільм-розслідування "Вбивство Павла" журналістів OCCRP і порталу Slidstvo.Info свідчить, що І.Устименко, який працював у Службі безпеки України до 2014 року, був біля будинку П.Шеремета кілька годин уночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам І.Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства П.Шеремета біля його будинку. В СБУ спростували інформацію про присутність її співробітника на місці вбивства П.Шеремета і заявили, що І.Устименко був звільнений 29 квітня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА