13:53 15.05.2017

АКХЗ після тримісячного простою внаслідок обстрілів відновив роботу другого виробничого крила після підключення нової ЛЕП

3 хв читати
АКХЗ після тримісячного простою внаслідок обстрілів відновив роботу другого виробничого крила після підключення нової ЛЕП

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ, Донецька обл.), найбільше в Європі коксохімічне підприємство, що входить до групи "Метінвест", після трьох місяців вимушеного простою ввів в експлуатацію друге виробниче крило і наростив випуск продукції.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок, роботу відновили чотири структурні підрозділи підприємства, що дало змогу повноцінно працювати всьому 4-тисячному колективу коксохіму.

При цьому уточнюється, що з кінця січня через постійні перебої з електропостачанням унаслідок бойових дій завод вимушений був працювати на власній генерації за рахунок природного газу. Два коксові цехи з чотирьох довелося перевести в режим гарячої консервації. Були зупинені й хімічні цехи. У результаті частину працівників підприємства виведено в оплачуваний простій.

До травня 2017 року електропостачання міста забезпечувалося з окупованої території, а ЛЕП, що живить Авдіївку, проходила через зону бойових дій, що ставало причиною її частих пошкоджень і знеструмлення міста та заводу. Через відсутність "режиму тиші" неможливо було здійснювати відновлювальні роботи. Було ухвалено рішення побудувати нову ЛЕП на українській території. Протягом кількох місяців фахівці компанії "ДТЕК" спільно з енергетиками АКХЗ зводили життєво необхідну для міста, прилеглих сіл і містоутворювального підприємства лінію електропостачання. Усі роботи були виконані раніше терміну. На початку травня коксохім підключився до нової ЛЕП.

Завдяки відновленню енергопостачання підприємства після тривалої зупинки запущено в роботу коксові цехи №3 і №4, сіркоочищення №2 й уловлювання №2. Це дало змогу збільшити щодобове виробництво коксу валового з 5,5 тис. тонн до 7,5 тис. тонн. У планах АКХЗ - подальше нарощування виробництва.

"Тривала консервація батарей стала серйозним випробуванням для кладки печей. Лише завдяки самовідданій праці та професіоналізму наших коксохіміків вдалося зберегти основні виробничі потужності й відновити роботу всіх цехів. Тепер ми зможемо збільшити завантаження і виробництво коксу", - повідомив генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов, слова якого наводить прес-служба.

Як повідомлялося, Авдіївський КХЗ і місцева військово-цивільна адміністрація підписали угоду про соціальне партнерство на 2017 рік. Цього року АКХЗ спрямує на фінансування соціальних програм 11,9 млн грн. За шість років співпраці "Метінвест" інвестував у розвиток Авдіївки 53,1 млн грн. Кошти були спрямовані на ремонти шкіл і дитячих садків, розвиток міської інфраструктури, створення умов для активного способу життя авдіївців, підтримку охорони здоров'я та надання допомоги соціально незахищеним категоріям населення.

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основною з яких є кокс для металургії. Продукцію постачають і на українські підприємства, і зарубіжним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

Від початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово зазнавало масованих обстрілів.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрТА "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-Холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА