14:29 15.05.2017

Стартує кампанія зі збору підписів під зверненням кримських татар до міжнародних структур для припинення окупації Криму

2 хв читати
Стартує кампанія зі збору підписів під зверненням кримських татар до міжнародних структур для припинення окупації Криму

Кримські татари ініціювали збір підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією та захисту громадян України на території півострова, зокрема кримських татар.

Як розповів голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Києві в понеділок на прес-конференції, присвяченій підготовці до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня, це звернення було ухвалено на виконавчому комітеті Світового конгресу кримських татар.

"Ми вимагаємо від ООН, Європарламенту, Ради Європи, ОБСЄ вжити заходів, спрямованих на негайне припинення Російською Федерацією тимчасової окупації Криму, негайне звільнення політичних ув'язнених, повне виведення російських військ із Кримського півострова та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України у рамках її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь", - процитував він текст звернення.

Р.Чубаров зазначив, що у зверненні також міститься заклик розпочати роботу зі створення міжнародного трибуналу щодо злочинів, здійснених Російською Федерацією проти України та її громадян, зокрема кримськотатарського народу.

Автори звернення також закликають міжнародні структури виступити гарантами захисту збереження та розвитку кримськотатарського народу, що має бути забезпечено через реалізацію ним свого невід'ємного права на самовизначення у формі національно-територіальної автономії в межах Криму й у складі унітарної Української держави.

Р.Чубаров повідомив, що підписна кампанія стартує 15 травня. Усі підписи, поставлені на підписних листах, будуть зібрані меджлісом кримськотатарського народу. Аналогічна робота буде проведена представництвами Світового конгресу кримських татар у Туреччині, Румунії, Польщі, Канаді, США та інших державах. До 1 грудня у рамках цієї ініціативи кримські татари мають намір зібрати 1 млн підписів і потім передати їх у вищеназвані міжнародні організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА