15:47 15.05.2017

ЄК наразі не стала мішенню масової кібератаки, уважно відстежує ситуацію

1 хв читати
ЄК наразі не стала мішенню масової кібератаки, уважно відстежує ситуацію

В Європейській Комісії дуже серйозно сприйняли масштабні вірусні атаки, що відбуваються, заявив офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас.

"Комісія і комісар, що відповідає за питання безпеки, Джуліан Кінг уважно стежать за ситуацією з вечора минулої п'ятниці, коли велика кількість організацій і підприємств у світі стали мішенню кібератак", - сказав прес-секретар на брифінгу в Брюсселі в понеділок.

За його словами, Європейська Комісія не отримувала повідомлень від відповідних органів про те, що вона стала жертвою такої атаки.

"Водночас цей тип атак є зростаючою загрозою, що потребує дедалі більше скоординованої відповіді з боку союзу та його держав-членів. Усі державні та приватні оператори мають нести покладену на них відповідальність", - зазначив М.Схінас.

Він додав, що хоча на передовій лінії в цьому питанні перебувають держави-члени ЄС, Євросоюз, однак, може відіграти свою роль у розробці концепції та стратегії, що дозволяє відповісти на цю загрозу, а також у створенні законодавчих рамок для боротьби з кіберзлочинністю.

"Ми надалі проявлятимемо пильність і залишимося в тісному контакті з центром Європолу з боротьби з кіберзагрозами", - запевнив М.Схінас, уточнивши, що поліцейське агентство ЄС взаємодіє з відповідними службами і підрозділами Єврокомісії, європейських країн і різних промислових операторів з метою, у разі потреби, прийти на допомогу державам-членам ЄС та обмежити збитки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА