11:27 16.05.2017

Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня про оновлення санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб

2 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня про оновлення санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Згідно з оприлюдненим у вівторок вранці на сайті глави Української держави указом №133/2017, датованим 15 травня 2017 р., цим же указом визнаються такими, що втратили чинність кілька аналогічних указів президента України від 2015 і 2016рр. Цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

У долученому до указу тексті рішення РНБО України від 28 квітня зазначається: "Підтримати пропозиції про продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України (розпорядження від 26 квітня 2017 № 288-р), Службою безпеки України та Національним банком України".

У списку санкцій України 1228 фізичних осіб та 468 юридичних.

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням уряду №288 від 26 квітня, Кабмін схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозицію про продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) у зв'язку зі збройною агресією Росії проти України, сприянням та фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності країни, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальним і потенційним загрозам національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України.

Зокрема, Кабмін пропонував продовжити термін дії санкцій для фізичних і юридичних осіб, запроваджених рішенням РНБО 16 вересня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Уряд України доручив органам виконавчої влади, на яких буде покладено виконання рішення РНБО про застосування санкцій, протягом строку їхньої дії у разі звернення особи за видачею документа дозвільного характеру, видача якої заборонена, або волевиявлення особи щодо вчинення правочину, вчинення якої заборонено проводити перевірку належності такої особи до числа осіб, на яких поширюються ці санкції.

Міністерству закордонних справ доручено після набуття чинності рішення РНБО про застосування санкцій поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав для розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Кабмін пропонує винести на розгляд РНБО питання про строк застосування санкцій та інформування осіб про застосування обмежень до них, а також щодо оприлюднення списку таких осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА