14:56 16.05.2017

Україна внесла до розширеного санкційного переліку оборонних підприємств РФ українські підприємства ОПК в окупованому Криму

2 хв читати
Україна внесла до розширеного санкційного переліку оборонних підприємств РФ українські підприємства ОПК в окупованому Криму

Україна продовжила строком на рік і розширила введені у вересні 2015 року санкції щодо підприємств і компаній РФ, які працюють в інтересах сектору безпеки і оборони РФ, санкційний перелік поповнено зокрема українськими підприємствами ОПК, які працюють на території окупованого Криму.

Згідно з указом президента від 15 травня №133/2017, згідно з яким введено в дію рішення РНБО від 28 квітня, до оновленого санкційного списку російських оборонних компаній внесено кримські підприємства держконцерну "Укроборонпром", зокрема й ДП "Севастопольське авіапідприємство", ДП авіаремзавод "Євпаторійський", ДП "Феодосійський оптичний завод", ПАТ "Фіолент", ДП ЦКБ "Чорноморець", ВАТ "ФСК "Море", ДП "Конструкторсько-технологічне бюро "Судокомпозит", ДП "НДЦ "Вертоліт". У новому санкційному переліку також феодосійське державне льотно-випробувальне підприємство "Зліт".

До санкційного списку російських оборонних компаній увійшли, зокрема, держкорпорація "Ростех", АТ "Рособоронэкспорт", ВАТ "Ростовский вертолетный производственный комплекс "Роствертол", ВАТ "Концерн "Ижмаш", ПАТ "Объединенная авиационная корпорация", ВАТ "НВП "Аэросила", ВАТ "Авиационный комплекс им.С.В. Іллюшина", ВАТ "Уральський шинный завод", ВАТ "Ufa предприятие "Гидравлика", ВАТ "Казанский завод "Електроприор", ПАТ "КамАз".

У санкцыйному переліку також вже перебувають з вересня 2015 року зокрема російські ВАТ "Концерн ППО "Алмаз-Антей", ВАТ "Вертолеты Росии", ВАТ "Казанский вертолетный завод", ВАТ "Улан-Уденский авиационный завод".

Як повідомлялося, у 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення у зв'язку з російською агресією та анексією РФ Криму, заборону на ВТС з РФ, зокрема постачання продукції подвійного призначення, введеного в червні 2014 року. Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА