18:17 16.05.2017

Внесено 30 млн грн застави за заступника Кернеса

3 хв читати

Заставу за заступника міського голови Харкова Тетяну Овіннікову, підозрювану у справі про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (так звана кооперативна схема), внесено до закінчення терміну, і вона не буде заарештована, повідомила її адвокат Юлія Плетньова.

"Заставу сплачено, повну сумe сьогодні внесено. Друзі, близькі, знайомі (вносили гроші - ІФ), загалом, як то кажуть, усім білим світом збирали. Підтверджувальні документи вже надано до суду", - сказала Ю.Плетньова кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 12 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справа про розкрадання 650 га землі за т. з. кооперативною схемою рухається вперед.

"Апеляційний суд м. Києва погодив клопотання про арешт одного з ймовірних членів організованої злочинної групи - заступника міського голови м. Харкова (з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяни - ІФ) Овіннікової з можливістю застави в 30 млн грн", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше адвокат Т.Овіннікової Ю.Плетньова повідомила кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що її підзахисну не заарештовано.

"Так, дійсно, прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду Києва про (запобіжний захід - ІФ) заставу 5 млн грн. Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції й ухвалив своє. Він задовольнив клопотання прокуратури про арешт, встановивши можливість внесення застави 30 млн грн. Термін внесення застави закінчується у вівторок. Нині Тетяна Іванівна на волі, оскільки попередній запобіжний захід не був пов'язаний із триманням під вартою", - сказала Ю.Плетньова.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook поінформувала, що Головне слідче управління Генпрокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні від 08.11.2014 за фактами здійснення посадовими особами Харківської міської ради кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

Прокуратура встановила, що посадові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками й учасниками яких були особи з їхнього близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів і незаконно присвоїли земельні ділянки, що належать територіальній громаді Харкова, загальною площею більше ніж 650 га вартістю понад 4 млрд грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних злочинів, разом з іншими особами, причетна Т.Овіннікова.

За цим фактом їй повідомлено про підозру в здійсненні у складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території м. Харкова в інтересах третіх осіб.

Загалом, за даними слідства, Т.Овіннікова, діючи у складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим викликала збитки територіальній громаді міста на загальну суму понад 128,7 млн грн.

Як повідомлялося, раніше в березні Головне слідче управління спільно з департаментом процесуального керівництва з кримінальних проваджень слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України у рамках розслідування справи про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (т. з. кооперативна схема) оголосили про підозру Т.Овінніковій.

Її підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харкові слідчі Генпрокуратури за силової підтримки СБУ здійснювали 15 вересня 2016 р. низку обшуків у справі про виділення 600 га землі за т. з. кооперативною схемою. Зокрема, обшук відбувся в готелі "Національ", де живе міський голова Харкова Геннадій Кернес. Крім того, обшуки відбувалися в кількох департаментах міськради.

Г.Кернес 26 грудня 2016 р. заявив журналістам, що вважає справу політично ангажованою.

Обшуки у рамках цієї справи відбувалися в міськраді також у лютому 2017 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА