18:38 16.05.2017

У Мінінформполітики заявляють, що не включали російські соцмережі до свого санкційного списку, але підтримують рішення РНБО

1 хв читати

Робоча група Міністерства інформаційної політики не включала російські соціальні мережі та веб-портали до свого списку ресурсів, до яких мають були застосовані обмежувальні заходи.

"Зазначені в документі (рішенні РНБО про заборону доступу до низки веб-ресурсів, підтриманому президентом - ІФ) ресурси, зокрема такі як "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", "Мейл.РУ ГРУП" та інші, не входять до переліку, який напрацювала робоча група при Мінінформполітики під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна та розглянула Експертна рада при відомстві, передавши потім до СБУ", - йдеться в заяві відомства, оприлюдненій на урядовому порталі у вівторок.

При цьому у відомстві зазначають, що ці веб-ресурси давно використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни і тому підтримане президентом рішення РНБО про заборону доступу до них відповідає державним інтересам.

"Міністерство інформаційної політики України незмінно вважає ключовою цінністю свободу вираження думки та робить максимум для захисту ЗМІ та журналістів. Водночас, враховуючи надані (на засіданні РНБО 28 квітня - ІФ) факти та дбаючи про безпеку країни, рішення РНБО відповідає завданням, які на сьогодні стоять перед державою з проблематики територіальної цілісності та соціального захисту. Такі ресурси, як "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", "Мейл.РУ ГРУП" давно вже використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни", - зазначив державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА