19:13 16.05.2017

Турчинов: Заборона російських соцмереж жодним чином не є наступом на свободу слова

1 хв читати
Турчинов: Заборона російських соцмереж жодним чином не є наступом на свободу слова

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов наголошує, що заборона російських соціальних мереж не є наступом на свободу слова, а Україну необхідно захищати, зокрема інформаційно.

"Ви знаєте, коли я підписував указ про мобілізацію, були ті, хто йшли добровольцями, не чекаючи повістки з військкомату, а були ті, хто купували собі довідки і йшли в суд оскаржити указ. Я розумію, що і в цьому випадку будуть такі, хто буде кричати, що це наступ на свободу слова. Але ніякого наступу на свободу слова тут немає. Ми просто захищаємо з вами нашу країну, не тільки на полі бою, а й від інформаційної та кібернетичної агресії", - сказав він журналістам у вівторок в Києві.

О.Турчинов зазначив, що в Україні дійсно існували серйозні проблеми із забезпеченням інформаційної безпеки, які влада зараз намагається виправити.

"Є проблема, наприклад, деякі директори шкіл дзвонять і питають, що їм робити, тому що вони використовують "ВКонтакте" освітні програми. Тобто завдяки допомозі наших російських "друзів", а реально жорстоких цинічних агресорів, ми вже починаємо виховувати своїх дітей", - зазначив секретар РНБО.

Він згоден з думкою про те, що такі заходи потрібно було вводити ще раніше, але зараз до цього питання підійшли системно, все проаналізували і ухвалили відповідне рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА