17:28 17.05.2017

Екс-співробітник СБУ Устименко стежив не за Шереметом, а за іншою людиною – Сюмар

2 хв читати
Екс-співробітник СБУ Устименко стежив не за Шереметом, а за іншою людиною – Сюмар

Екс-співробітник СБУ, фігурант журналістського розслідування про обставини вбивства журналіста Павла Шеремета Ігор Устименко вів спостереження за іншою людиною, не пов'язаною зі "справою Шеремета", повідомила народний депутат, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформ політики Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт"), посилаючись на дані Нацполіції.

У середу під час засідання комітету, В. Сюмар, посилаючись на інформацію, яку їй повідомили в Нацполіції України, сказала: "Устименка ... допитали... Він здійснював спостереження (в ніч закладення вибухівки в автомобіль П. Шеремета - ІФ) за певною особою, яка не має відношення до справи".

За її словами, орієнтовно через три тижні парламентський комітет збереться для заслуховування правоохоронців щодо розслідування справи про вбивство П. Шеремета.

В. Сюмар пояснила, що в Нацполиції їй розповіли, що наразі не можуть доповісти про перебіг розслідування, оскільки до кінця поточного тижня проводяться основні допити і аналіз відеоматеріалу журналістського розслідування.

"Після цього вони будуть готові надати публічний звіт через три тижні. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться дуже предметно поговорити з конкретним фактам"- підсумувала парламентарій.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7.45 у центрі Києва було підірвано машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П. Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П. Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Представлений 10 травня поточного року фільм-розслідування "Вбивство Павла" журналістів OCCRP та порталу Slidstvo.Info свідчить, що І. Устименко, який працював у Службі безпеки України до 2014 року, перебував біля будинку П. Шеремета кілька годин вночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам І Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч вбивства П. Шеремета біля його будинку. У СБУ спростували інформацію про присутність її співробітника на місці вбивства П. Шеремета і заявили, що І. Устименка було звільнено 29 квітня 2014 року.

Президент України Петро Порошенко 14 травня заявив, що І. Устименка викликали на допит до правоохоронних органів наступного понеділка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА