18:20 17.05.2017

Прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку з невивезенням сміття зі Львова

2 хв читати
Прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку з невивезенням сміття зі Львова

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням у зв'язку з невивезенням відходів зі Львова.

Як повідомили в середу агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі Львівської області, за даними відомства, йдеться про правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 325 КК України. Розслідування проводить слідче управління ГУ Національної поліції у Львівській області.

Начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила агентству, що наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий розповів журналістам, що сьогодні всі члени міської комісії з питань надзвичайних ситуацій отримали повістки для надання свідчень за цим провадженням.

"О 9.00 принесли повістки членам комісії з надзвичайних ситуацій. Все керівництво міста ходить і дає свідчення, а коли працювати – їх не цікавить. Їхнє завдання – дестабілізувати ситуацію в місті й вони прекрасно це роблять", – заявив А. Садовий.

Як повідомлялося, 15 травня відбулося засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій у зв'язку з критичною ситуацією з вивезенням відходів зі Львова. Під час засідання мер Львова заявив, що в місті накопичилося понад 7 тисяч тонн відходів, які нікуди вивозити".

За його словами, меморандум між Львовом і близько 20 містами області про вивезення відходів не виконується – лише 3 міста погодилися приймати не більше 80 тонн відходів на добу, при тому, що у Львові накопичується за такий період 500-600 тонн відходів.

Львівський міський полігон після пожежі у травні минулого року закрили, оскільки там стався сміттєвий зсув, що призвів до смерті трьох людей та зникнення однієї особи безвісти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА