10:27 18.05.2017

Священики і віряни УПЦ (МП) мітингують поди стінами Ради проти ухвалення закону про "особливий статус" їхньої церкви

1 хв читати

Представники Української православної церкви (Московського патріархату) і віряни заповнили площу Конституції перед будівлею Верховної Ради на знак протесту проти законопроектів №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі, визнаній агресором і №4128 про можливості змінювати підлеглість релігійної громади якомусь центру.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники заходу читають "Отче наш" та інші молитви, хрестяться, тримають плакати "Законопроекти 4511 і 4128 – державні переслідування Української православної церкви", "З нами Бог".

Загалом на площі перебувають понад тисячу вірян і служителів церкви. В акції, зокрема, беруть участь представники Запорізької та Кіровоградської єпархій УПЦ (МП).

Глава Синодального інформаційного відділу УПЦ (МП) єпископ Ірпінський Климент заявив в ефірі каналу "112", що вже зібрано 300 тис. підписів під зверненням до депутатів-мажоритарників із закликом не голосувати за антицерковні законопроекти.

Охорона будівлі парламенту посилено, порушень правопорядку немає.

Як повідомлялося, законопроекти №4511 і №4128 стоять у порядку денному парламенту на четвер для розгляду в першому читанні. Законопроект №4511 стосуватиметься УПЦ (МП), деяких протестантських церков та інших релігійних організацій, керівні центри яких розташовані у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА