14:50 18.05.2017

"Нафтогаз" повторно оголосив тендер на оцінку доцільності продажу своїх єгипетських активів

2 хв читати
"Нафтогаз" повторно оголосив тендер на оцінку доцільності продажу своїх єгипетських активів

НАК "Нафтогаз України" повторно оголосив тендер на надання інвестиційно-банківських послуг з оцінки доцільності продажу своїх активів в Єгипті і пошуку потенційних покупців.

Згідно з повідомленням держхолдингу в системі ProZorro, очікувана вартість закупівлі становить 38 млн 384,323 тис. грн (з ПДВ) або близько $1,45 млн.

Тендерні пропозиції приймаються до 3 травня 2017 року. Оцінку слід здійснити до 31 грудня 2018 року.

НАК буде визначати переможця тендера не тільки на основі вигідності цінової пропозиції, а й за критерієм кількості завершених угод M&A у нафтогазовому секторі країн Європи, Близького Сходу і Північної Африки протягом останніх п'яти років.

Як повідомлялося, на початку травня "Нафтогаз" скасував аналогічний тендер через подачу менше двох пропозицій. Участь в торгах узяла тільки Lazard Frères (Франція).

Глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв наприкінці 2016 року повідомив, що держхолдинг розглядає можливість продажу своїх активів у Єгипті, оскільки цей бізнес не приносить особливого прибутку в зв'язку з падінням цін на нафту.

Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в лютому 2017 року повідомив про плани залучити інвестиційно-банківського радника, який оцінить, скільки можна виручити пыд час продажу активів в Єгипті. За його словами, якщо оцінка перевищить очікування компанії, НАК буде ставити питання про продаж єгипетських активів перед наглядовою радою і урядом.

"Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Закордоннафтогаз" здійснює розвідку і експлуатацію двох нафтогазоносних блоків в східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуться на основі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Закордоннафтогаз" за дорученням "Нафтогазу", з одного боку, і урядом Арабської Республіки Єгипет та Державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El - Wadi Holding Petroleum Company) - з іншого.

Термін дії концесійних угод становить 28 років.

"Нафтогаз України" в 2015 році збільшив видобуток нафти з конденсатом в Єгипті на 20,7% порівняно з 2014 роком - до 318 тис. тонн (2,33 млн барелів). Виробництво комерційного газу становило 192 млн куб. м, що в 4,8 рази більше, ніж в 2014 році.

У 2015 році від єгипетського проекту планувалося отримати $67 млн і здійснити інвестиції на суму $64 млн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА