15:56 18.05.2017

Кабмін затвердив порядок виділення субвенції на погашення боргів ТКЕ і водоканалів

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок виділення субвенції на погашення боргів ТКЕ і водоканалів

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення теплопостачальним, теплогенеруючим організаціям і підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення різниці між фактичною вартістю їх послуг і тарифами, затвердженими органами державної влади або місцевого самоврядування.

Відповідну постанову український уряд схвалив на засіданні в четвер.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, така субвенція передбачена законом №1730-VIII і допоможе зменшити кредиторську заборгованість підприємств ТКЕ і водоканалів за спожиті енергоносії.

Нарахування субвенції планується здійснити на суму різниці між фактичною вартістю послуг підприємств ТКЕ і водоканалів і тарифами, що склалася до 1 січня 2016 року і не була погашена на момент укладення договору про організацію взаєморозрахунку.

Передбачена сума субвенції становить 5 млрд грн, зокрема 3,5 млрд грн - зі спеціального фонду держбюджету, 1,5 млрд грн - із загального фонду.

Найбільший обсяг субвенції передбачається для місцевих бюджетів Харківської (693,282 млн грн), Одеської (682,091 млн грн), Донецької (540,43 млн грн), Луганської (368,649 млн грн) і Полтавській (358,257 млн грн) областей, а також для Києва (645,252 млн грн).

За словами Г.Зубка, дотепер рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг становить 94% від нарахованої суми порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Населення сплатило на 6 млрд грн більше коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА