16:11 18.05.2017

Стратегія розвитку "Укрзалізниці" передбачає інвестування 130-150 млрд грн у модернізацію

2 хв читати
Стратегія розвитку "Укрзалізниці" передбачає інвестування 130-150 млрд грн у модернізацію

Стратегія розвитку ПАТ "Укрзалізниця" на 2017-2021 рр. передбачає комплексну модернізацію рухомого складу та інфраструктури, повідомив глава правління ПАТ Войцех Балчун.

"У найближчі 5 років ми плануємо проінвестувати від 130 до 150 млрд грн", - сказав В.Балчун на прес-конференції в Харкові в четвер.

За його словами, зокрема, планується оновлення (модернізація старих або закупівля нових) 30% парку вантажних вагонів і локомотивів, 45% пасажирських вагонів.

Очікується, що інвестиції в сектор вантажних перевезень становитимуть понад 28 млрд грн, що дасть змогу придбати 20 тис. нових вагонів і модернізувати 50 тис. уже наявних. Крім того, 9 млрд грн передбачається направити на закупівлю 400 пасажирських вагонів, 11 млрд грн - на придбання електропоїздів, 3,5 млрд грн на дизель-поїзди і понад 10 млрд грн на модернізацію і ремонт наявного рухомого складу. Що стосується тягового рухомого складу, планується закупити понад 200 нових локомотивів (30 млрд грн) і провести модернізацію наявних (9,5 млрд грн).

Стратегія, яку керівництво презентувало колективу регіонального відділення ПАТ "Укрзалізниця", передбачає продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури. Зокрема, планується створення компаній не за регіональним принципом, як було раніше, а за напрямками діяльності: вантажні перевезення і логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво і сервіс. Всі ці компанії передбачається створити протягом 2017-2019 рр.

У вантажному секторі, крім традиційних, планується створити окремі компанії термінальних послуг, форвардингу і контактної логістики, інтермодальних перевезень, а також компанію, яка буде займатися перевезеннями за межами України. Передбачено, що до 2021 р. частка ринку залізничних контейнерних перевезень зросте з 29% до 45%. Також планується збільшити швидкість доставки вантажів (на 15%).

У пасажирському секторі на додаток до Пасажирської компанії і Української швидкісної залізничної компанії в 2018 році планується створити 6 регіональних компанія по приміських перевезеннях і вокзальну компанію.

Стратегія передбачає також створення окремої компанії-оператора тягового рухомого складу.

Очікується, що в результаті реалізації стратегії "Укрзалізниця" поліпшить якість обслуговування клієнтів, а також стане стабільно прибутковою компанією.

"Ми плануємо в 2021 р. досягти збільшення доходів на 65% на рік, а це означає 115 млрд грн на рік", - сказав В.Балчун.

За його словами, стратегія також передбачає послідовне збільшення зарплати залізничників. Так, до 2021 р. середня зарплата на підприємстві повинна становити близько 12 тис. грн, а сама "Укрзалізниця" - увійти в десятку компаній з найвищими зарплатами в Україні.

Керівництво ПАТ "Укрзалізниця" має намір представити стратегію трудовим колективам регіональних філій для обговорення, після чого документ буде направлений на розгляд наглядової ради ПАТ і Кабінету Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА