13:51 21.05.2017

У Міноборони підтверджують поранення семи українських військових у зоні АТО за добу

2 хв читати
У Міноборони підтверджують поранення семи українських військових у зоні АТО за добу

Семеро військовослужбовців Збройних сил України дістали поранень у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу, на щастя, в лавах ЗСУ загиблих не було. Семеро військовослужбовців дістали поранення", - сказав О.Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві.

Як повідомлялося, у повідомленні прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6.00 неділі, оприлюдненій на сторінці у "Фейсбук", зазначалося, що ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, оскільки бойовики вдаються до нових збройних провокацій проти підрозділів ЗС України, застосовуючи і важке артилерійське озброєння.

"За минулу добу зафіксовано 48 фактів використання бойовиками зброї... Внаслідок обстрілу ворожих протягом минулої доби 7 військовослужбовці ЗС України дістали поранень", - йдеться у звіті.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування 12 разів застосовували зброю проти українських військових. Уже ввечері супротивник з 120-мм мінометів обстрілював опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя, Водяного і Широкиного. З мінометів калібру 82 мм кілька разів вів вогонь по позиціях у Красногорівки. З цих же населених пунктів систематично гатили з гранатометів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики 22 рази протягом минулої доби порушували режим "тиші". "Найскладнішою залишається ситуація в південному і східному передмісті Авдіївки. Там бойовики традиційно здійснювали обстріли оборонних укріплень сил АТО з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - йдеться у звіті.

Також з 120-мм мінометів противник мінімум двічі гатив по українських військових, які тримають оборону біля Невельського. Крім того, під обстріл із ворожих мінометів різних калібрів, озброєння БМП і легкого стрілецького озброєння потрапили позиції неподалік Верхньоторецького. На Світлодарській дузі незаконні збройні формування вели вогонь із мінометів калібру 82 мм і станкового протитанкового гранатомета в районі Луганського. З автоматичних станкових гранатометів ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ у Пісок.

На Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 14 фактів використання бойовиками зброї, зокрема й артилерійського озброєння калібром понад 100 мм. Так, використовуючи 120-мм міномети, бойовики неодноразово обстрілювали опорні пункти ЗСУ в районі Новозванівки, Новоолександрівки і Троїцького. Із мінометів меншого калібру, а саме 82 мм, а також із протитанкового ракетного комплексу і гранатометів, противник гатив по українських військових біля Кримського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА