11:30 22.05.2017

"Укрзалізниця" ввела заборону вантажоперевезень і транзиту територією України у вагонах власності низки компаній РФ

2 хв читати
"Укрзалізниця" ввела заборону вантажоперевезень і транзиту територією України у вагонах власності низки компаній РФ

ПАТ "Укрзалізниця" ввело заборону на перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, зокрема транзит територією України для низки компаній-власників із РФ.

Згідно з повідомленням ПАТ Ц-2/101 від 18 травня 2017 року, заборонено перевезення у вагонах АТ "Сбербанк Лізинг", "СГ-транс", "НафтоТрансСервіс", "Перша Вантажна Компанія", "Федеральна вантажна компанія", "Промтрансінвест", "Перша Вантажна Компанія в Україні" "Рейл 1520 Сервіс", "Агрокомплекс", "Астон Продукти Харчування Інгредієнти", низки філій "СГ-транс".

Водночас дозволяється прийом до перевезення всіх порожніх власних вагонів власності зазначених компаній, призначенням на Російські залізниці.

Заборону введено з 18 травня до скасування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ПАТ, таке рішення викликане дією указу президента України Петра Порошенка №133 від 15 травня 2017 року, яким введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 28 квітня щодо запровадження санкцій проти низки компаній із РФ.

Раніше повідомлялося, що з огляду на набуття чинності цим указом, зокрема, аеропорт "Сімферополь", Кримська залізниця, Федеральна вантажна компанія (РФ) і низка транспортних компаній підпали під санкції з боку України.

Обмежувальні заходи передбачають: блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися майном, що належить їй; обмеження торговельних операцій; обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України; призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності; заборона на здійснення держзакупівель товарів, робіт і послуг у юросіб-резидентів іноземної держави державної форми власності та юросіб, частка статутного капіталу яких перебуває у власності іноземної держави, а також держзакупівель у інших суб'єктів господарювання, товарів, що здійснюють продаж, робіт, послуг походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції.

"Дочка" ВАТ "Російські залізниці" - АТ "Федеральна вантажна компанія" вже заявила, що не очікує втрат від запровадження санкцій з боку України, плануючи переорієнтувати використовуваний у перевезеннях у цьому напрямку рухомий склад для потреб вантажовідправників у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА