12:19 22.05.2017

Суд дозволив заочне засудження Януковича, Азарова та Колобова

2 хв читати
Суд дозволив заочне засудження Януковича, Азарова та Колобова

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування у справі незаконної приватизації "Укртелекому", і вже отримано дозвіл суду на заочне засудження екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова і очікується рішення суду про дозвіл заочного засудження екс-першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

"Що стосується Азарова - ми закінчили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження", - сказав генпрокурор України Юрій Луценко під час воркшопу Transparency International "Як Україні нарешті домогтися успіху в боротьбі з топ-корупцією та повернення вкрадених активів?" у понеділок у Києві.

Пізніше в коментарі журналістам Ю.Луценко пояснив: "Що стосується Азарова. Так, дійсно, нами завершено слідство у справі про розкрадання 220 млн під час створення спеціальної системи зв'язку України. Особисто Янукович дав доручення Азарову, той - міністру фінансів, а потім вони незаконно внесли зміни до бюджету, який проголосував парламент ці кошти були проплачені з державного бюджету ".

Генпрокурор заявив, що наразі слідство завершено. "І у нас є обгрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова і ряду інших, більш дрібних посадових осіб".

"На цей момент ми передали до суду клопотання про дозвіл ведення досудового процесу... і отримали дозвіл на "заочку" щодо Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо - щодо Арбузова", - додав Ю.Луценко.

Він додав, що така ж ситуація у справі колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Як повідомлялося, М.Азаров обіймав посаду прем'єр-міністра України з 11 березня 2010 року по 28 січня 2014 року. Після Євромайдану в лютому 2014 року його виїхав з країни. Надалі екс-прем'єр неодноразово виступав на російському телебаченні, де і повідомив, що нині проживає на території РФ.

Раніше Генпрокуратура України звинуватила екс-прем'єру за ч. 2 ст. 364 ("зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки") Кримінального кодексу України.

За версією прокуратури, М.Азаров, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, незаконно припинив восени 2012 року перевірку порушень в діяльності держпідприємства "Антонов". В результаті зазначених дій, за даними ГПУ, державі було завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 млн грн ($1,7 млн). Український суд на клопотання прокуратури дав санкцію на арешт Азарова.

24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила Є.Ставицького в розшук. Він підозрюється в розкраданні коштів в особливо великому розмірі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА