12:47 22.05.2017

Насіров та його захист будуть лише раді якнайшвидшому направленню справи до суду

2 хв читати
Насіров та його захист будуть лише раді якнайшвидшому направленню справи до суду

Відсторонений від посади глави Державної фіскальної служби України Роман Насіров та його захист будуть лише раді якнайшвидшому направленню до суду справи за обвинуваченням його у зловживанні службовим становищем і завданні державі збитків на суму 2 млрд грн, зазначає адвокат Ігор Черезов.

"Сторона захисту буде лише рада. Захист Романа Насірова сподівається на те, що справу найближчим часом буде направлено до суду, з однієї простої причини - ми вважаємо, що підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності як не було, так і немає. І сам Роман Насіров буде лише радий направленню справи до суду", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

І.Черезов переконаний, що ніяких нових доказів, окрім тих, які були раніше оприлюднені в ЗМІ, слідство у цій справі не зібрало. "Насірова викликали на допити, нечасто, але цього цілком достатньо для розуміння того, що слідство саме не знає, що робити", - вважає він.

Він також зазначив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопоче про проведення психіатричної експертизи Р.Насірова, що є стандартною процедурою для того, щоб зрозуміти, чи може бути цю людину засуджено.

Як повідомлялося, 22 травня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБУ розраховує завершити розслідування провадження стосовно відносно Р.Насірова до кінця травня-початку червня цього року.

НАБУ підозрює Р.Насірова в тому, що він у період із травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій газовій схемі Онищенка (народного депутата Олександра Онищенка, який виїхав за кордон - ІФ), що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.

2 березня 2017 року детективи НАБУ оголосили про підозру в скоєнні злочину главі ДФС, після чого затримали його в лікарні "Феофанія".

У ніч на 7 березня Солом’янський райсуд м. Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Р.Насірову заставу в сумі 2 млрд грн. Апеляційний суд м. Києва 13 березня 2017 року залишив рішення суду першої інстанції без змін.

16 березня стало відомо, що дружина Р.Насірова внесла за нього заставу в розмірі 100 млн грн, сам він вийшов із-під варти. Після цього Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про наміри клопотати про накладення арешту на все майно Р.Насірова.

27 квітня вдень Солом’янський районний суд м. Києва продовжив на два місяці запобіжний захід Р.Насірову у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА