15:21 22.05.2017

Правозахисники готують для ЄС список причетних до сфабрикованих проти українців у Криму справ

2 хв читати
Правозахисники готують для ЄС список причетних до сфабрикованих проти українців у Криму справ

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомила, що правозахисники готують для передачі Європейському Союзу списку осіб, причетних до фабрикації проти українців політично мотивованих кримінальних справ і їх підзвітність окупованому Російською Федерацією Криму.

"Ми зі свого боку готували інформацію щодо людей, які особисто несуть відповідальність за такі політичні справи, як справа "диверсантів" та інші. Це і перелік суддів, про який, можливо, вже знають журналісти, і такий перелік досі формується. Його частково вже подано до Європейського Союзу. І далі буде подаватися інформація про людей, які відповідальні за такі кримінальні справи, коли людей позбавляють волі", - сказала О.Скрипник на прес-конференції в понеділок у Києві.

Вона закликала уряд і президента України більш чітко формувати свої пропозиції європейській стороні стосовно можливих способів впливу на Росію з метою звільнення незаконно затриманих.

За словами керівника Кримської правозахисної групи, наразі всі 9 затриманих за так званою справою "українських диверсантів" перебувають у СІЗО міста Сімферополя.

"Зараз вони всі в СІЗО Сімферополя. Після затримання був певний період - близько тижня, коли взагалі ні родичі, ні адвокати не могли їх знайти, їх возили по СІЗО Криму", - сказала О.Скрипник.

При цьому якийсь час "диверсантів" Андрій Захтія та Євгена Панова тримали в Москві.

Правозахисниця додала, що у деяких затриманих досі адвокатами є надані владою РФ юристи, і у правозахисників є сумніви в тому, чи адекватно вони представляють інтереси своїх клієнтів.

Судові ж засідання у цій справі стосуються лише питання продовження термінів тимчасового тримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА