16:32 22.05.2017

Генпрокуратура очікує рішення суду про заочне засудження Азарова і Арбузова у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому"

3 хв читати
Генпрокуратура очікує рішення суду про заочне засудження Азарова і Арбузова у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому"

Генпрокуратура України отримала дозвіл суду на проведення спецрозслідування щодо екс-президента України Віктора Януковича та екс-міністра фінансів Юрія Колобова у справі про незаконну приватизацію "Укртелеком", а рішення щодо заочного засудження екс-прем'єра Миколи Азарова і екс-першого віце-прем'єра Сергія Арбузова очікуються найближчим часом, уточнює прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідче управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про невиконання покупцем пакета акцій ПАТ "Укртелеком" умов приватизації, незаконного виділення з державного бюджету України 220 млн грн і приватизації 92,7906% державного пакета акцій ПАТ "Укртелеком" за заниженою вартістю", - написала Л. Сарган на своїй сторінці у Facebook у понеділок удень.

"Отримано дозвіл суду на проведення спеціального розслідування щодо Януковича і Колобова. Рішення суду про дозвіл на проведення спеціального розслідування щодо Азарова і Арбузова очікуються найближчим часом", - уточнила прес-секретар генпрокурора.

Також вона поінформувала, що після отримання дозволів суду провадження буде направлено до суду.

"У провадженні доведено заниження вартості пакета акцій "Укртелеком" на 1 623 млн грн, підтверджено незаконне виділення з державного бюджету України 220млн грн, у зв'язку з чим повідомлено про підозру Януковичу, Азарову, Колобову, Арбузову та інших осіб", - повідомляє Л. Сарган.

Також накладено арешт на 100% корпоративних прав ТОВ "Трімоб" на 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком".

Раніше в понеділок під час воркшопу Transparency International в Києві Ю. Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України направила до суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження М.Азарова. "Що стосується Азарова - ми завершили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження", - сказав генпрокурор.

Пізніше в коментарі журналістам генпрокурор пояснив: "Що стосується Азарова. Так, дійсно, ми завершили слідство у справі про розкрадання 220 млн під час створення спеціальної системи зв'язку України. Особисто Янукович дав доручення Азарову, той – міністру фінансів, а потім вони незаконно внесли зміни до бюджету, який проголосував парламент ці кошти були проплачені з державного бюджету".

Генпрокурор заявив, що наразі слідство завершено. "І у нас є обґрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова і низки інших, більш дрібних посадових осіб".

"На цей момент ми передали до суду клопотання про дозвіл ведення досудового процесу...і отримали дозвіл на заочку" щодо Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо – щодо Арбузова", - додав Луценко Ю.

Як повідомлялося, М.Азаров обіймав посаду прем'єр-міністра України з 11 березня 2010 року до 28 січня 2014 року. Після "Євромайдану" в лютому 2014 року він виїхав з країни. Згодом екс-прем'єр неодноразово виступав на російському телебаченні, де й повідомив, що нині проживає на території РФ.

Раніше Генпрокуратура України висунула звинувачення екс-прем'єру за ч. 2 ст. 364 ("зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За версією прокуратури, М.Азаров, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, незаконно припинив восени 2012 року перевірку порушень у діяльності держпідприємства "Антонов". Унаслідок цих дій, за даними ГПУ, державі було завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 млн гривень (1,7 млн доларів). Український суд за клопотанням прокуратури дав санкцію на арешт Азарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА