18:34 22.05.2017

"Укренерго" в 2016 р. витратив на свій підрозділ в окупованих районах Донбасу майже 155 млн грн усупереч рішенням НКРЕКП

2 хв читати
"Укренерго" в 2016 р. витратив на свій підрозділ в окупованих районах Донбасу майже 155 млн грн усупереч рішенням НКРЕКП

Оператор магістральних електромереж НЕК "Укренерго" у 2016 профінансував свій підрозділ "Донбаська електроенергетична система", зареєстроване в Бахмуті, однак обслуговує тимчасово не контрольовані владою України райони Донецької та Луганської областей, на 154,906 млн грн.

Така інформація міститься у відповіді "Укренерго" на запит депутата Верховної Ради від "Самопомочи" Вікторії Войцицької.

Ще 21,672 млн грн "Донбаська електроенергетична система" отримала за рахунок механізмів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України №263 від 7 травня 2015 року (за рахунок платежів від інших учасників "квазіринку", створеного цією постановою в окупованих районах Донбасу).

Із загальних витрат "Донбаської електроенергетичної системи" у 2016 році (176,578 млн грн), 147,37 млн грн пішло на виплату заробітних плат та ЄСВ, 6,971 млн грн – на ремонтні роботи, 22,237 млн грн – на інші витрати.

Всі зазначені вище цифри підтвердило також Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

У свою чергу, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), відповідаючи на запит В. Войцицької, повідомила, що тарифи НЕК "Укренерго" затверджуються без урахування окупованих районів Донбасу.

"НКРЕКП з 1 червня 2015 року переглянула структуру та рівні тарифів на передання електроенергії магістральними та міждержавними мережами держпідприємства НЕК "Укренерго" ...з вилученням витрат на забезпечення функціонування структурних одиниць, що перебувають на території, непідконтрольній українській владі. Усі витрати, зокрема "Витрати на оплату праці", "Витрати на ремонт" розподілені пропорційно до умовних одиниць енергетичного обладнання, яке залишилося на контрольованій території", - зазначили в регуляторі.

НЕК "Укренерго" наразі не надала відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з приводу контролю (захвату) її об'єктів на НКТ, а також щодо фінансування діяльності підрозділів на НКТ, виплати заробітних плат їхнім співробітникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА