12:52 24.05.2017

Уже затримано 23 посадових осіб податкових органів України

2 хв читати
Уже затримано 23 посадових осіб податкових органів України

Правоохоронці затримали 23 представників податкових адміністрацій в областях в рамках проведення великої антикорупційної операції, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Наразі затримано 23 високопосадовців", - повідомив А. Матіос на брифінгу в аеропорту "Жуляни" (Київ) в середу.

у рамках кримінального провадження за так званими податковими майданчиками Ю. Клименка до відповідальності будуть притягнуті і співробітники правоохоронних органів, заявляє головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Як розповів він на брифінгу в середу в Києві, обшуки проводяться щодо керівництва податкових адміністрацій ряду областей, "за місцем знаходження всіх податкових майданчиків, куди заганяли підприємства реального сектора економіки".

Він поінформував, що очікується прибуття вертольотів з затриманими зі сходу і півдня країни, після чого їх доправлять до Генпрокуратури для повідомлення про підозру.

"Ми знайшли алгоритм притягнення до відповідальності тих, хто організував і наживався на цьому. Реальний сектор економіки страждав від цього", - сказав А. Матіос.

Він наголосив, що це лише "перша хвиля затримань".

"У рамках розслідування кримінальної справи ми передбачаємо притягнути до відповідальності працівників органів прокуратури, співробітників органів Служби безпеки та співробітників органів державної податкової адміністрації. Без цього триєдиного спрута в державі не почалася б війна. Було пограбовано державу на такі мільярди гривень унаслідок тотального збагачення людей, які досі спокійно перебували в Україні", - повідомив головний військовий прокурор.

Водночас, за словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, який також брав участь у брифінгу, у кількох випадках підозрювані переховуються.

"Тепер починається змагання в судах. Впевнений, що будуть включатися колосальні гроші для того, щоб відмазувати цих діячів часів Януковича від відповідальності. Але, сподіваюся, що слідство дійсно добре попрацювало. Доказів буде ще більше", - наголосив міністр.

У свою чергу А. Матіос зазначив, що частину людей, яких затримали в Києві, доправлять до Печерського районного суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, частині фігурантів вручають підозру.

"Частину людей доправляють зараз – це особливий топ – Дніпро, Харків, Одеса, яких ми дуже чекаємо, - це люди, які зараз не при владі, але... Зараз вертоліт доправить чинного начальника Служби безпеки того ж "наглядача" за всім бізнесом Курченка, генерал-лейтенанта Денисюка", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА