13:59 24.05.2017

НАБУ очікує надходження повного пакета документів у справах нардепів Лозового та Бобова

2 хв читати
НАБУ очікує надходження повного пакета документів у справах нардепів Лозового та Бобова

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) очікує надходження повного пакета документів у кримінальних провадженнях стосовно народних депутатів Андрія Лозового та Геннадія Бобова, матеріали, які, ймовірно, стали приводом для повідомлення їм про підозру, зараз зберігаються в експертній установі.

"Після заяви генерального прокурора про підготовку подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Г. Бобова, Є. Дейдея і А. Лозового - ІФ) в п'ятницю, 19 травня, вже у вівторок, 23 травня, стало відомо, що він повернув на доопрацювання подання нардепів Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Як виявилося, 19 травня НАБУ було доручено розслідування стосовно Геннадія Бобова. У вівторок, 23 травня, до НАБУ надійшла частина матеріалів кримінальних проваджень стосовно Андрія Лозового та Геннадія Бобова, які складаються з кількох десятків листів. Основні матеріали, які, ймовірно, стали приводом для повідомлення про підозру, згідно з супровідними документами, наразі зберігаються в експертній установі", - повідомила прес-служба НАБУ в середу.

"Наразі Національне антикорупційне бюро очікує надходження повного пакета документів для їх вивчення і аналізу", - зазначено в повідомленні Бюро.

У НАБУ нагадали, що їхні детективи брали участь у підготовці проектів підозри та подання про позбавлення депутатської недоторканності стосовно одного народного депутата, а саме Євгена Дейдея. "Депутат Андрій Лозовий фігурував у розслідуваннях як Генеральної прокуратури України, так і НАБУ, однак текст підозри і подання щодо нього детективи не готували. Розслідування щодо третього нардепа Геннадія Бобова - здійснювала ГПУ", - нагадали в Бюро.

Водночас, 19 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що "під час спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ" до Верховної Ради України підготовлено подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова, Євгена Дейдея і Андрія Лозового.

"Нагадуємо, що, згідно зі ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України, письмове повідомлення про підозру народному депутату здійснює генеральний прокурор України. Притягнення до кримінальної відповідальності парламентарів за наявності достатніх доказів для підозри відбувається після отримання на це відповідної згоди Верховної Ради. Необхідне для цього подання вносить генеральний прокурор України", - зазначили в НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА