12:29 25.05.2017

СБУ не припускалася помилок при вилученні відео в рамках справи про вбивство Шеремета

2 хв читати

Глава Служби безпеки України Василь Грицак запевняє, що співробітники СБУ вилучали диски лише за однією адресою в рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та передали їх до Національної поліції, помилки в слідстві, про які раніше сказав генпрокурор Юрій Луценко, спецслужби не стосуються.

"Ми вилучали за окремим дорученням слідчого 4 жорстких дисків за однією адресою. І ці 4 жорстких диска були передані до Нацполіції без жодних втручань у них. Тому про помилки, які були виявлені (в слідстві), будь ласка, запитуйте у генпрокурора. До нас жодних звернень з цього приводу не надходило", - сказав В. Грицак журналістам у четвер в Києві.

Він додав: "Не знаю, що мав на увазі генеральний прокурор, але у нас була зустріч як з громадськими активістами, так і з керівництвом Національної поліції і Генпрокуратури". За його словами, на цій зустрічі були присутні троє журналістів, які проводили розслідування, перший заступник і керівник Нацполіції.

"На пряме запитання "Що ми зробили не так, чи передали ми хоч один матеріал з якимось спотворенням, виправленням... зі слідами роботи Служби безпеки", Князєв (голова Нацполіції Сергій Князєв - ІФ) відповів..."Ні, ви передали все добре", - розповів про подробиці зустрічі В. Грицак.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в справі щодо вбивства журналіста П. Шеремета слідство припустилося помилку, не вилучивши один із найважливіших відеозаписів.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7.45 у центрі Києва підірвали машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій передавав П. Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П. Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА