15:05 25.05.2017

НБУ знизив облікову ставку до 12,5%

2 хв читати
НБУ знизив облікову ставку до 12,5%

Правління Національного банку України (НБУ) ухвалило рішення про зниження облікової ставки з 26 травня 2017 року до 12,5% річних з 13% річних.

Як повідомляється в прес-релізі центробанку, відповідне рішення "Про розмір облікової ставки" (№318-рш) правління НБУ затвердило 25 травня 2017 року.

"Пом'якшення мотентарної політики узгоджується з необхідністю досягнення мети щодо інфляції на 2017-2018 років і одночасно спрямоване на підтримку економічного зростання", - зазначено в документі.

За даними центробанку, основним ризиком для досягнення інфляційних завдань є відступ від проведення зваженої фіскальної політики, і, зокрема, більш суттєве підвищення соціальних стандартів і заробітних плат, ніж це узгоджується з досягненням завдань щодо інфляції.

"У короткостроковій перспективі різке підвищення пенсійних виплат може призвести до зростання споживчого попиту. Це, в свою чергу, може змусити НБУ скоригувати свою політику для нівелювання короткострокових наслідків такого зростання на цінову динаміку", - зазначено в прес-релізі.

Проте НБУ вважає реальним досягнення раніше оприлюднених інфляційних завдань на 2017 і 2018 роки на рівні 8% +/- 2 процентних пункти (п.п.) і 6% +/- 2 п.п. відповідно.

Крім того, Нацбанк вважає актуальним раніше оприлюднені прогнози: інфляція до кінця поточного року сповільниться до 9,1% і до кінця наступного - до 6%.

Надалі, в цьому році, НБУ може продовжити пом'якшення монетарної політики, але тільки в разі стійкого зниження зазначених ризиків.

"Швидкість і ступінь імовірності подальшого зниження облікової ставки будуть залежати від оцінки середньострокових ризиків для досягнення інфляційних завдань як у 2017 році, так і в 2018 році", - повідомляється в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА