16:27 25.05.2017

60 українців можуть бути визнані політв'язнями - Черниш

2 хв читати
60 українців можуть бути визнані політв'язнями - Черниш

У разі ухвалення законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою, політв'язнями можуть бути визнані близько 60 українців, повідомив міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш.

"Мова йде про трохи більше, ніж 40 осіб, яких ми загалом враховували в міністерстві, і 22 людини, які зараз перебувають (в ув'язненні - ІФ)", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

За словами міністра, відомство вже звернулося до Міністерства фінансів з проханням закласти кошти для соціальних виплат політв'язням, тим паче, мова йде не про великі суми для держбюджету.

В.Черниш зазначив, що сподівається на ухвалення парламентом розробленого законопроекту про визнання політв'язнів і виплату їм соцдопомоги. "Ми зберемо робочу групу, вислухаємо всі пропозиції, імплементуємо, і, я думаю, що вже на наступну сесію він може бути внесений (в сесійний зал - ІФ)", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб ініціює ухвалення законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою.

У відомстві зазначають, що в Україні зараз відсутнє належне регулювання визнання політичними в'язнями осіб, позбавлених російською владою особистої свободи з політичних мотивів. Також відсутній порядок і умови надання їм державної соціальної допомоги та пільг.

У зв'язку з цим Міністерство розробило відповідний законопроект для врегулювання цих питань.

Зокрема, в проекті пропонується встановити, що політв'язнями визнаються громадяни України, позбавлені особистої свободи за політичними мотивами за рішенням органів влади РФ у зв'язку з їхньою громадянською або політичною діяльністю, спрямованою на обстоювання територіальної цілісності і національної єдності України на територіях, де органи влада тимчасово не здійснює своїх повноважень, або на тимчасово окупованій території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА