10:54 26.05.2017

Столична поліція забезпечить охорону правопорядку під час маршу рівності

2 хв читати
Столична поліція забезпечить охорону правопорядку під час маршу рівності

На зустрічі з представниками посольств і міжнародних організацій щодо проведення маршу рівності "Київпрайд-2017", голова Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко запевнив присутніх у забезпеченні столичними правоохоронцями правопорядку під час проведення заходу, повідомили у Відділі комунікацій поліції Києва.

"У минулому році правоохоронці належним чином гарантували безпеку учасників маршу рівності. І хоча у запланованому заході кількість учасників і маршрут маршу заплановано збільшити, головний поліцейський Києва запевнив, що ці зміни на громадський порядок не вплинуть", – йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер. У повідомленні процитовано заяву голови ГУ Нацполіції у м. Києві Андрія Крищенка.

Він зазначив, що кожен громадянин в Україні має право на висловлення власної думки і позиції, право на мирне зібрання. Тому правоохоронці готові до спілкування, як з організаторами, так і з опонентами маршу. Водночас він наголосив, що будь-яку провокацію буде рішуче припинено і діям правопорушників надано правової оцінки.

За попередньою інформацією Нацполіції Києва, у цьому році символічним маршем пройдуть у 5 тис. учасників. Це вдвічі більше, ніж у 2016 році. Незважаючи на це, столична поліція посилить заходи безпеки. Зокрема, до охорони правопорядку залучатимуть військовослужбовців Національної гвардії України, представників громадських організацій.

"Відповідні заходи безпеки проводяться з урахуванням ситуації в країні, зокрема на сході. Тому для недопущення можливих терористичних актів та запобігання злочинам, до території, де буде марш, ми обмежимо доступ. Однак ми встановимо достатню кількість пропускних пунктів з металевими рамками, щоб створити вільний прохід представникам ЗМІ, дипломатичних місій і громадських організацій", - зазначив керівник столичних поліцейських.

Гості з-за кордону відзначили високий рівень підготовки та професіоналізм столичної поліції, подякували за службу і висловили сподівання, що і в цьому році київські правоохоронці забезпечать охорону маршу гідності належним чином. На всі звернення та запитання учасників зустрічі Андрій Крищенко надав вичерпні відповіді і запевнив, що ситуація на вулицях Києва перебуває під постійним контролем поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА