13:42 26.05.2017

НАБУ здійснює обшуки в Окружному адмінсуді Києва

2 хв читати
НАБУ здійснює обшуки в Окружному адмінсуді Києва

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) на підставі ухвали слідчого судді вранці 26 травня проводять слідчі дії (обшук) за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду v. Києва (ОАСК) Павла Вовка і в приміщеннях суду.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба НАБУ, обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом ймовірного незаконного збагачення голови Окружного адмінсуду Києва (попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

"Будь-які заяви про можливий зв'язок між слідчими діями НАБУ і адміністративними провадженнями ОАСК про діяльність Бюро, зокрема зі справою по оскарженню призначення першого заступника директора Національного бюро Гізо Углави, відверто спекулятивними і не мають підтвердження", - також заявили в НАБУ і нагадали, що розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9 грудня 2016 року, тоді як справу про оскарження призначення Г. Углави зареєстровано в Окружному адмінсуді Києва 11 квітня 2017 року.

"Загалом, починаючи з грудня 2015 в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем у яких виступало НАБУ", - зазначили в Бюро.

Раніше суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Богдан Санін повідомив, що в будівлі ОАСК відбуваються обшуки, "які проводять люди зі схожими нашивками, як у НАБУ". Пі цьому, за його словами, люди з нашивками НАБУ нікому ніяких офіційних документів не показували.

За словами Б. Саніна, в ОАСК пов'язують такі дії з тим, що суд розглядає дві справи проти НАБУ: одна зі справ – в якій громадська організація оскаржить створення громадської ради при НАБУ; друга – в якій громадська організація оскаржує призначення заступником директора НАБУ Гізо Углави через його подвійне громадянство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА