13:35 28.05.2017

У СЦКК підтверджують поранення 8 жителів Красногорівки і повідомляють про попадання снаряда в п'ятиповерхівку

2 хв читати
У СЦКК підтверджують поранення 8 жителів Красногорівки і повідомляють про попадання снаряда в п'ятиповерхівку

Під час обстрілу м.Красногорівки Донецької області незаконними збройними формуваннями вранці в неділю понад десять квартир були пошкоджені в п'ятиповерховому будинку на вул.Толстого, повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони України з посиланням на українську сторону Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

"Три квартири (в п'ятиповерховому будинку – ІФ) знищені майже вщент. Снаряд влучив у вікно квартири на четвертому поверсі. Вибухом було зруйновано перекриття на третьому та п'ятому поверхах. На щастя, мешканці будинку вчасно його залишили. Кількість поранених досягла восьми осіб, теж на щастя, у всіх випадках легкі поранення", - йдеться в повідомленні.

За даними СЦКК, обстріл житлового сектора Красногорівки тривав з 6.35 до 9:00, при цьому бойовики застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру.

Крім п'ятиповерхового житлового будинку, снаряди влучили у відділення неврології та швидкої допомоги Красногорівської районної лікарні, пробили дах місцевої школи №2 на вул. Нахімова, від чого виникла пожежа, пошкодили житлові будинки на вулицях Маяковського, Бєлінського, Грушевського, Богдана Хмельницького, Чайковського, Каштановій.

У місті продовжує працювати група спостереження СЦКК, інші наслідки обстрілу з'ясовуються.

Також у повідомленні наголошується, що три дні тому бойовики також обстрілювали Красногорівську лікарню, місцевий аграрний технікум і житлові квартали. "Варварський обстріл тих же кварталів населеного пункту підтверджує, що бандити б'ють по життєво важливих об'єктах Красногорівки цілком свідомо і цілеспрямовано, і що для них не існує ніяких законів гуманізму і правил ведення війни. Подібні теракти НЗФ ОРДО проти мирного населення знову свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, свідоме планування і здійснення терористичних актів проти мирного населення", – наголошують в СЦКК.

Як повідомлялося, бойовики почали обстріл Красногорівки з використанням важкого озброєння. вранці в неділю. Було пошкоджено будівлю міської лікарні, кілька снарядів впали в житловому секторі міста – в районі заводу. Було пошкоджено сім житлових будинків, школи та лікарні. Пожежі в школі та лікарні, що почалися внаслідок обстрілу, згодом було ліквідовано.

Співробітники поліції під обстрілом провели евакуацію персоналу лікарні і хворих терапевтичного відділення – переважно, людей похилого віку. Раніше повідомлялося про трьох постраждалих унаслідок обстрілу, двоє з яких були пацієнтами лікарні. До Красногорівки для надання допомоги направлено додаткові групи поліції – понад 50 поліцейських і 10 одиниць транспорту. Наряди об'їжджають місто з метою фіксації наслідків обстрілу і виявлення людей, яким потрібна допомога.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА