16:23 29.05.2017

Алієв збудує на місці "Льодового стадіону" найбільший в Україні ТРЦ зі спорткомплексом

3 хв читати
Алієв збудує на місці "Льодового стадіону" найбільший в Україні ТРЦ зі спорткомплексом

Бізнесмен Вагіф Алієв, інвестор і власник столичних торгово-розважальних центрів Lavina Mall, Blockbuster Mall, Ocean Mall, придбав права на земельну ділянку з "Льодовим стадіоном" на вул. Глушкова, 9 у Голосіївському районі Києва під будівництво найбільшого в Україні ТРЦ зі спортивним комплексом.

Цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив голова правління ПрАТ "Мандарин Плаза" Олександр Черницький.

"Ми збудує там великий багатофункціональний спортивний комплекс на 450 тис. кв. м, зі спортивною ареною і торговими площами. Там також буде велика розважальна зона.... Близько 100 тис. кв. м.", - розповів О.Черницький.

Він підтвердив інформацію про продаж компанією "Укрсоцбудінвест" (Київ), що належить народному депутату Сергію Таруті, земельної ділянки на вул. Глушкова, 9, біля станції метро "Іподром", компанії Вагіфа Алієва - Stadsis AB, яка, в свою чергу, є власницею ПрАТ "Мандарин плаза".

Прес-секретар С.Тарути Олена Морозова повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що наразі "не може ані підтвердити, ані спростувати" інформації про продаж ділянки В.Алієву.

Як повідомив О.Черницький, новий ТРЦ міститиме близько 60-70 тис. кв. м спортивних площ. "Там відбуватимуться спортивні змагання: баскетбол, хокей, всі спортивні події, які проходять у закритому форматі. Більш того, там, швидше за все, буде проходити Євробаскет,", - сказав він.

О.Черницький також додав, що орендарями нового ТРЦ будуть великі міжнародні оператори, "яких в Україні все давно чекають".

"Крім того, Ikea дивиться в нашій бік. Їхні наміри вже озвучені, представники спеціально сюди приїжджали, зустрічалися. Тобто, вже є велика ймовірність їх приходу", - сказав він.

Наразі, за словами голови правління "Мандарин Плази", активно виконуються проектні роботи на ТРЦ, що здійснює архітектурна компанія Urban Experts&Leslie Jones Architecture (Київ). Початок будівництва заплановано на кінець 2017 року.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Київської міської ради №1095/4533 від 8 липня 2010 року, ТОВ "Укрсоцбудінвест" отримало в довгострокову оренду терміном на 25 років земельну ділянку площею 10,78 га для будівництва і реконструкції спортивно-розважально-торговельного комплексу на вул. Академіка Глушкова, 9 у Голосіївському районі Києва.

Як повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ) 26 травня 2017 року, компанія "Стадсіс АБ" (Stadsis AB, Мальме, Швеція) отримала дозвіл регулятора на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Укрсоцбудінвест", що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Як повідомлялося, в 2015 році компанія Stadsis AB, (Мальме, Швеція) придбала 100%, або 21,7 тис. акцій, ПрАТ "Мандарин Плаза" (Київ), бенефіціаром якого, згідно з даними Єдиного держреєстру, є Вагіф Алієв.

Згідно з інформацією в Шведському реєстрі, компанія Stadsis AB є власницею компаній Darmi Holding Ltd, IKSORIA Business Ltd, Mandarin Plaza.

Компанія IKSORIA Business Ltd, згідно з даними Єдиного держреєстру, є єдиним учасником ТОВ "Лавина" ТРЦ, кінцевим бенефіціаром якої також виступає Вагіф Алієв.

Архітектурна компанія Urban Experts&Leslie Jones Architecture (Київ) 18 травня 2017 року повідомила, що виступить генеральним проектувальником найбільшого в Україні торгово-розважального центру (ТРЦ) "Південний" площею 450 тис. кв. м, що розташується в Голосіївському районі Києва.

ТОВ "Укрсоцбудінвест" створено в 2005 році.

Основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, учасниками підприємства є Марина Омельянська (1,5%) і ТОВ "Таун Проперті" (98,49%, Київ). Кінцевими бенефіціарами виступає Марина Омельянська і Михайло Решетняк.

Станом на 2011 рік в активі компанії був проект незавершеного будівництва вартістю 24745 млн грн. Чистий збиток ТОВ у 2011 році становив 785,6 тис. грн, чистий дохід - 24,2 тис. грн.

Розмір статутного капіталу становить 33,2 тис. грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА