16:51 29.05.2017

СБУ припинила розповсюдження ПЗ на SMART-телевізори

2 хв читати
СБУ припинила розповсюдження ПЗ на SMART-телевізори

Працівники Служби безпеки України виявили в Харкові та припинили розповсюдження на території країни програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів країни-агресора, яке організували співробітники однієї з оптово-роздрібних мереж, що реалізує побутову електротехніку.

"Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Національною радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці. Вартість такої послуги становила 1,9 тис. грн", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в понеділок.

Правоохоронці з'ясували, що розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-спеціалісти, які також адміністрували інтернет-ресурси для підтримки трансляції заборонених каналів. Хостинг здійснювала одна з найбільших в Україні провайдерських компаній.

"Співробітники СБ України провели низку обшуків у магазинах торговельної мережі в Харкові та за місцями проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили бухгалтерську та іншу документацію, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться в Києві, заблоковано", - йдеться в інформації.

Нині кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями.

У прес-центрі також повідомили, що працівники спецслужби здійснюють перевірку можливої причетності менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків та приховування реальних фінансово-економічних і облікових процесів компанії від державних контролюючих органів. Тривають оперативно-слідчі дії.

В українській спецслужбі не повідомили ні назви оптово-роздрібної мережі, ні назви провайдера, що фігурують у цій інформації.

Водночас, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про мережу з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА