18:39 29.05.2017

Обвинувачення попросило умовний термін для екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві

2 хв читати
Обвинувачення попросило умовний термін для екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві

Москва. 29 травня. ІНТЕРФАКС - Держобвинувачення просить визнати винною і призначити покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно колишньому директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, обвинуваченій в екстремізмі та розтраті коштів установи, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Прошу визнати Шаріну винною і призначити їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно", - сказав держобвинувач у Міщанському суді Москви в четвер.

На попередньому засіданні захист Н.Шаріної клопотав перед судом про повернення справи до прокуратури, як з формальних підстав, так і у зв'язку з порушеннями слідства у справі, однак суд відмовив захисту в задоволення клопотання.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві відбулися обшуки, після чого її директора Н.Шаріну затримали. Спочатку стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). За даними слідства, приводом для порушення справи стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, що було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

Пізніше кількість визнаних екстремістськими і заборонених у РФ матеріалів, які, на думку слідства, поширювала Н.Шаріна, зросла до майже двох десятків.

5 квітня 2016 року директору бібліотеки було пред'явлено ще одне обвинувачення в розтраті в особливо великому розмірі. За версією слідства, Н.Шаріна в 2011-2013 роках витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі про екстремізм. Пізніше їй було пред'явлено обвинувачення ще в одному епізоді розтрати - на цей раз у великому розмірі.

За версією обвинувачення, директор бібліотеки, "порушуючи законодавство, організувала отримання платіжних доручень з розрахункового рахунки департаменту фінансів міста Москва на розрахунковий рахунок московської колегії адвокатів загальною сумою 297 тис. рублів", а також здійснила розтрату на суму 3,2 млн рублів, влаштувавши за документами на роботу знайомих, забезпечивши їх зарплатою і страховкою. Таким чином, унаслідок діяльності Н.Шаріної було завдано збитків у 3,5 млн рублів.

Н.Шаріну утримували під домашнім арештом, який суд неодноразово продовжував, він триває і досі. На початку лютого захист Н.Шаріної звернувся до Страсбурзького суду зі скаргою на умови її домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА