12:30 30.05.2017

Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу

2 хв читати
Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу до Збройних сил України, повідомив начальник ГУ персоналу - заступник начальника штабу Генерального штабу ЗСУ Артур Артеменко.

"П'ять хвилин тому я отримав інформацію, що міністр підписав наказ про призов офіцерського запасу на військову службу. Тепер наказ передадуть до Мін’юсту. Термін призову становить 18 місяців", - повідомив він на брифінгу у вівторок у Києві.А. Артеменко пояснив, що за рішенням міністра, за призовом можу бути покликані особи віком до 43-х років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військову кафедру, мають вищу освіту і первинне офіцерське звання.

"Після отримання повістки офіцер запасу має прибути на пункт збору в певний термін і розпочати виконання визначених завдань. У разі неявки без поважних причин вони відповідатимуть у порядку, визначеному законом", - наголосив він.

За словами А. Артеменка, причинами для відстрочення призову для офіцерів запасу можуть бути ті ж самі причини, що і у контрактників: сімейні обставини, стан здоров'я, час для здобуття освіти, для продовження професійної діяльності.

Заступник начальника Генштабу зазначив, що за останні сім років в Україні сформовано ресурс з офіцерів запасу у кількості 91 тис. 957 осіб.

"Ми закликаємо необхідну кількість для укомплектування першої лінії, саме там необхідні командири взводів", - сказав він.

За словами А. Артеменка, офіцерів запасу не залучатимуть до виконання завдань у зоні АТО за умови, якщо вони особисто не підпишуть контракт і особисто не погодяться на службу в АТО."

"Після призову буде проведено підготовку або допідготовку – протягом трьох місяців. Потім вони працюватимуть на посадах у частинах поза зоною АТО", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА