02:40 31.05.2017

США випробували систему оборони проти північнокорейських ракет

2 хв читати

На тлі напруженості на Корейському півострові Пентагон провів успішне випробування системи протиракетної оборони США з перехоплення міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) над Тихим океаном, повідомив лос-анджелеський телеканал ABC7, посилаючись на дані представників авіабази Ванденберг.

Новітня протиракета, випущена з авіабази Ванденберг в Каліфорнії в 21:30 за київським часом, перехопила в космосі за межами атмосфери Землі навчальну боєголовку МБР, яка була запущена в бік континентальної частини США з полігону імені президента Рональда Рейгана на атолі Кваджалейн в Тихому океані. Полігон знаходиться в 6,7 тис. км від Каліфорнії.

Випробування було проведено через дві доби після здійсненого в неділю в КНДР чергового пуску балістичної ракети. На думку американських ЗМІ, випробування було покликане продемонструвати можливості США із захисту від північнокорейських ракет, за допомогою яких Пхеньяна неодноразово погрожував завдати удару по Сполученим Штатам. Як відзначають американські ЗМІ, успішне випробування покаже КНДР, що у США є потужна система протиракетної оборони континентальної частини країни від північнокорейських балістичних ракет, оснащених ядерною зброєю. У разі невдалого випробування Північна Корея переконалася б у вразливості системи ПРО США і її нездатності відбити можливу атаку, відзначають американські видання.

Як повідомлялося, останнім успішне випробування системи ПРО в США було здійснено в 2014 році слідом за двома безуспішними спробами збити балістичну ракету середнього радіусу дії. Всього в ході 17 навчальних перехоплень успішними виявилися лише близько 50% спроб.

Вартість нинішнього випробування становить 244 млн дол. За даними агентства по ПРО, США в 2016 фінансовому році витратили на створення системи ПРО близько 28 млрд дол.

В даний час вона включає в себе 32 протиракети, розміщених в шахтних пускових установках в штатах Каліфорнія і Аляска.

Навчальний перехоплення був проведений в умовах розміщення в Південній Кореї американської системи протиракетної оборони THAAD для перехоплення балістичних ракет меншою і середньої дальності і на тлі проведення останнім часом цілої серії випробувань балістичних ракет Північною Кореєю, відзначають американські видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА