16:14 01.06.2017

В Україні запустили трирічну антикорупційну ініціативу ЄС

2 хв читати
В Україні запустили трирічну антикорупційну ініціативу ЄС

В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського Союзу в Україні (EUACI) загальним бюджетом у EUR15,84 млн, розраховану на три роки.

"Я радий, що сьогодні ми розпочинаємо наймасштабнішу ініціативу з протидії корупції... ЄС хоче допомагати Україні й очікує від України дій у відповідь", - сказав комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган під час запуску антикорупційної ініціативи за підтримки ЄС та уряду Данії в Києві в четвер.

Він також зазначив, що метою антикорупційної ініціативи ЄС є посилення здатності новостворених українських антикорупційних інститутів, а також зміцнення зовнішнього контролю за процесом реформ із боку Верховної Ради, громадянського суспільства та ЗМІ. Ініціатива розрахована на три роки, внесок Європейської Комісії в її функціонування становить EUR14,5 млн, МЗС Данії – EUR1,34 млн.

Ця ініціатива складається з трьох елементів, перший з яких передбачає посилення антикорупційних органів у веденні розслідувань, здійсненні кримінальних переслідувань, а також покарання випадків корупції. У рамках цього компонента будуть доступні різні види підтримки, як експертної, так і ІТ-допомоги.

Другий компонент передбачає створення консультаційної ради міжнародних експертів, яка сприятиме зміцненню можливостей Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції ретельно досліджувати законодавство у сфері боротьби з корупцією та стежити за впровадженням реформи.

Третій елемент сприятиме залученню громадянського суспільства та ЗМІ до антикорупційної діяльності, особливо в регіонах, шляхом надання грантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА